ÖMER FARUK KAYMAZ ADAYLIKTAN ÇEKİLDİ

ÖMER FARUK KAYMAZ ADAYLIKTAN ÇEKİLDİ

İlçemiz Kozan´ ın sevilen ve saygın iş adamlarından olan Kozan Kent Konseyi Başkanı Ömer Faruk Kaymaz CHP Kozan İlçe Başkanlığı için adaylıktan çekildi.

 

Her zaman takdir edilen bir kişiliğe sahip olan Ömer Faruk Kaymaz CHP Kozan İlçe Başkanlığı için adını resmi olmasa da sıkça duyduğumuz bir isimdi. Kaymaz bazı olumsuz nedenlerden dolayı adaylıktan çekildiğini yaptığı basın toplantısını açıkça ifade etti. Kaymaz; bu zamana kadar resmi bir adaylık açıklaması yapmamış olmasına rağmen CHP Kozan İlçe Başkanlığı için adını sıkça duyduğumuz ve arkasında güçlü bir ekibin olduğu ise gelen bilgiler arasında idi. Kaymaz adaylık´ tan çekilme sebebini ise üçüncü bir gurubun olmaması için ve partisinin zarar görmemesi için adaylıktan çekildiğini dile getirdi. Ömer Faruk Kaymaz; şuana kadar benimle beraber üç aday vardı. Ben ve ekibim, Karaoğlu´ lar ve ekibi ve şu anki mevcut ilçe başkanı Yusuf Karavelioğlu ve ekibi bulunuyordu. Ancak partinin refahı için tek aday çıkarılıp anlaşma yolunda bazı tarafların bu karara ret cevabı nedeni ile üçüncü bir gurup oluşturup, partimin zarar görmemesi için adaylıktan çekilme kararı aldım dedi.

Kaymaz sözlerine şöyle devam etti. ?Cumhuriyet Halk Partisi´ nin kongre sürecinde ilçemiz Kozan´ da, partimizde birlikteliği ve bütünleşmeyi sağlamak amacı ile, partili arkadaşlarımız tarafından bana bir görev verilmiş ve gerekli koşullar sağlanmak şartıyla bu görevden kaçmayacağımı beyan etmiştim. Resmen açıklama yapmamış olsam da, ilçe başkanlığına aday olduğum birçok partilimiz tarafından bilinmekte ve dillendirilmekte idi. Gerek taraflarla, gerek tarafların belirlemiş olduğu delegelerimizle ve partililerimizle yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde bir görüş birliği sağlanamamıştır.

Partimizi Kozan´ da birinci parti yapmak adına kırgınlıkları, küskünlükleri, ayrışmaları ve guruplaşmaları ortadan kaldırarak partide bütünlüğü sağlamak maksadıyla çıktığımız bu yolda ayrı bir cephe ve guruplaşma yaratmamak için adaylıktan çekildiğimi kamuoyuna ve partili kardeşlerime saygıyla bildiririm. Bu şerefli görev için aday olan diğer arkadaşlarıma başarılar dileyerek her kim kazanırsa kazansın her zaman partimin ve oluşacak yeni yönetimin yanında olacağımızı ve bana düşecek bir görevde yanlarında olacağımı belirtirim.

Bu süreçte bana destek vererek yanımda olduğumu beyan eden partili partisiz bütün hemşerilerime, mahalle ve köylerden gelerek benimle beraber olduklarını beyan eden delege kardeşlerime, benimle yola çıkan ekip arkadaşlarıma ve kıymetli basın mensuplarına sonsuz teşekkürlerimi bildiririm? dedi.

KAYMAZ GÖZ YAŞALARINI TUTAMADI

CHP Kozan ilçe Başkanlığı için aday olan isimlerden Ömer Faruk Kaymaz´ ın adaylıktan çekildiğini bildirmek için düzenlediği basın toplantısının sonunda Ömer Faruk Kaymaz yola çıktığı arkadaşlarının birine yapılan hakaretten dolayı gözyaşlarını tutamadı. Kaymaz; ? Benimle birlikte olan bir arkadaşım arabuluculuk için taraflarla görüşmesi esnasında arkadaşımın niyetini kötü niyet olarak algıladığı için, o arkadaşıma ?AJAN? olarak hitap etmesi beni derinden üzdü. Ancak ben bu ?AJAN? kelimesini arkadaşım için değil kendim için söylendiğini düşünerek kendi üzerime alıyorum. Çünkü ajan demek gizlilik demek benim gizli saklı hiçbir şeyim olmadı bu zamana kadar, bundan sonrada olamaz. Bu vesile ile bu kelimeyi kendi üzerime alıyor ve hakaret olarak kabul ediyorum? dedi. Kaymaz bu açıklamayı yaparken ara ara durakladı ve gözyaşlarına hâkim olamadı.