?ÖNCELİK HAYATIN, ÖNCELİK YAYANIN?

?ÖNCELİK HAYATIN, ÖNCELİK YAYANIN?

Karayolları Trafik Kanunu´nda yapılan değişiklik ile 2019 yılı ?Yaya Öncelikli Trafik? yılı olarak ilan edildi. ?Öncelik Hayatın, Öncelik Yayının? sloganı ile 81 il ve ilçelerinde eş zamanlı olarak tanıtım eylemi gerçekleştirildi. Bu eylem kapsamında Koza

Karayolları Trafik Kanunu´nda yapılan değişiklik ile 2019 yılı ?Yaya Öncelikli Trafik? yılı olarak ilan edildi. ?Öncelik Hayatın, Öncelik Yayının? sloganı ile 81 il ve ilçelerinde eş zamanlı olarak tanıtım eylemi gerçekleştirildi. Bu eylem kapsamında Kozan´da da sürücüler bilgilendirildi.

Karayolları Trafik Kanunu´nun 74´üncü maddesinde yapılan değişiklikle, trafikteki can kayıplarının yaklaşık yüzde 23´ünü oluşturan yayalara yönelik devrim niteliğinde bir adım atıldı. Yapılan düzenleme ile "Yaya Öncelikli Trafik" anlayışı yasal bir zemine oturtuldu. Düzenleme ile artık araç sürücüleri, trafik polisi veya trafik ışığı bulunmayan ancak trafik işareti veya levhalarıyla belirlenmiş kavşak giriş ve çıkışlarına, yaya veya okul geçitlerine yaklaşırken "yavaşlamak", buralardan geçen veya geçmek üzere bulunan yaya varsa "ilk geçiş hakkını vermesi" zorunlu hale geldi. Bu amaçla İçişleri Bakanlığınca "Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın" sloganıyla 2019 yılı "Yaya Öncelikli Trafik" yılı ilan edildi. Bu kapsamda 81 ilde "Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın" sloganıyla eylem gerçekleştirildi ve 2019 yılının Yaya Öncelikli Trafik Yılı ilan edilişi de kampanya ve tanıtımlarla kamuoyuna duyuruldu.

Kozan´da gerçekleştirilen tanıtım eylemine Kaymakam Şafak Gürçam, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet İyim, Binbaşı Ahmet Eroğlu, trafik polisleri, Jandarma ekipleri ve öğrenciler katıldı.

Kaymakam Şafak Gürçam, sürücülere kanunun anlatıldığı broşürleri dağıttı. Trafikte yayaların bundan sonra daha öncelikli olduğunu, trafik kurallarına uyulması gerektiğini anlattı. Sürücüler Kaymakam Şafak Gürçam´dan aldıkları broşürleri okuyarak bundan sonra daha dikkatli ve duyarlı olacaklarını söylediler. Aynı zamanda Emniyet Müdürü Mehmet İyim, Binbaşı Ahmet Eroğlu, polisler, Jandarma ekipleri ve öğrenciler broşürleri sürücülere dağıttılar.

Kaymakam Şafak Gürçam yaptığı açıklamada; ?İçişleri Bakanlığı´mızca 2019 yılı ?Yaya Öncelikli Trafik? yılı olarak ilan edildi. Bu anlamda da sloganımız; ?Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın?. Biz de, tüm Türkiye´de il ve ilçelerde olduğu gibi Kozan´da da bu kampanyanın başlatılması, bu bilincin vatandaşlarımıza, sürücülerimize, öğrencilerimize aşılanması için bir araya geldik. Bu kapsamda sürücülerimizi bilgilendirdik. İnşallah, bundan sonra hem sürücülerimiz, hem yayalarımız daha bilinçli olur. Karayolları Trafik Kanunu´nda yapılan değişiklik ile trafik ışığı veya trafik polisi olmayan kavşaklar ile yaya ve öğrenci geçitlerinde hızın yavaşlatılması ve önceliğin yayaya verilmesi zorunlu hale getirildi. İlçemizde konu ile ilgili denetimler ve uygulamalar yapılacak. Bundan sonra toplum olarak daha duyarlı hale geliriz düşüncesindeyim? dedi.

?Yaya Öncelikli Trafik? yılı nedeniyle kampanyanın tanıtımına öğrenciler de katkı sağladı. Öğrenciler trafik kurallarına uyulması gerektiğini, okul yaya yaya geçitlerinde kendilerine öncelik verilmesini, trafik konusunda daha dikkatli ve duyarlı olunmasının gerektiğini söylediler. Öğrenciler hep birlikte ?Öncelik Hayatın Öncelik Yayanın? sloganı attılar.

Kozan´da yapılan tanıtım eylemi eş zamanlı olarak ilçe merkezinin birçok noktasında gerçekleştirildi. Broşürler ve tanıtım envanterleri öğrencilerin ve sürücülerin bilinçlenmesi amacı ile daptıldı.

/resimler/2019-2/6/1330313751165.jpg/resimler/2019-2/6/1330480778950.jpg/resimler/2019-2/6/1331070154362.jpg/resimler/2019-2/6/1332050155531.jpg