Ongun, ‘Yargının bağımsız olması gerekiyor’

Ongun, ‘Yargının bağımsız olması gerekiyor’

DEVA Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Genel Başkan Danışmanı Ramiz Ongun: “Bir ülkenin siyasette ve ekonomide istikrar sağlaması için öncelikle yargının bağımsız olması gerekiyor."

DEVA Partisi Kozan İlçe Başkanlığı’nın düzenlemiş olduğu bir dizi etkinlik için Kozan'a gelen DEVA Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Genel Başkan Danışmanı Ramiz Ongun basın mensupları ile bir araya geldi. Arkan Konağı’nda gerçekleştirilen sabah kahvaltısında konuşma gerçekleştiren Ramiz Ongun, ülkedeki siyasetin ve ekonominin kalkınması için öncelikle yargının bağımsız olması gerektiğinin altını çizdi. Basın özgürlüğü konusunda da konuşan Ramiz Ongun, hem yerelde hem de ulusal da geçmişten bugüne kadar basının güçlükle ayakta durduğuna dikkat çekerek, demokrasinin olmazsa olmazlarından bir tanesinin de 4. kuvvet olarak nitelendirilen basın olduğuna dikkat çekti.

Ramiz Ongun; "Bir ülkede siyasette ve ekonomide istikrar sağlanması için öncelikle yargının bağımsız olması gerekiyor. Ülkenin muhakkak özgür olması gerekiyor. Sadece basının ve siyasetin değil, herkesin Özgür olması, özgürce düşüncelerini ortaya koyması gerekiyor” İfadelerini kullandı.

Ongun, ülke yönetiminin de şeffaf bir şekilde yönetilmesi gerektiğine dikkat çekti. “İç işlerinde vatandaşın neler olduğunu şeffaf bir şekilde bilmesi gerekiyor” dedi. Siyaset mekanizmasının da denetlenebilir olmasına dikkat çeken Ramiz Ongun, DEVA Partisi Kozan İlçe Başkanlığının düzenlemiş olduğu programdan dolayı da mutlu olduğunu dile getirdi.

DEVA Partisi Kozan İlçe Başkanı Güngör Avan'da uzun süredir basın ile bir araya gelemediklerini, Kozan'da bir takım siyasi çalışmalar yapacaklarını, onun öncesinde de basın mensupları ile bir araya geldiklerini ifade etti.

Düzenlenen kahvaltı programına yerel ve ulusal basın mensuplarının yanı sıra DEVA Partisi yöneticileri, ilçe başkanları ile birlikte Genel Başkan Danışmanı Ramiz Ongun katıldı.