Tarih: 04.10.2024 15:22

ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ’NDE GÜZEL ŞEYLER OLUYOR!!!

Facebook Twitter Linked-in

Kozan Organize Sanayi Bölgesi, her geçen gün yeni yatırımlara ev sahipliği yaparak büyümeye devam ediyor. İlk açıldığında yalnızca birkaç fabrikaya sahip olan bölge, yıllar içinde büyük bir gelişim gösterdi ve yatırımcılar için cazip bir bölge haline geldi. Son dönemde milyon dolarlık yatırımların gerçekleştiği organize sanayi bölgesinde, binlerce kişiye istihdam alanı açıldı.

Yapılan son değişikliklerle birlikte, organize sanayi bölgesine bin dönüm daha arazi eklenerek yeni yatırımcıların bölgeye gelmesi için fırsatlar yaratıldı. Bu genişleme, Kozan ekonomisine de büyük bir ivme kazandırdı. Altyapı ve üstyapı sorunlarının çözülmesiyle birlikte organize sanayi bölgesinde faaliyet gösteren fabrikalar, daha verimli bir üretim sürecine kavuşacak.

Bölgenin önemli sorunlarından biri olan doğalgaz altyapısı için çalışmalar hızla devam ediyor. Doğalgazın fabrikalara ulaştırılmasıyla birlikte enerji maliyetlerinin düşmesi ve üretim kapasitesinin artması bekleniyor. Ayrıca yol sorunlarının çözülmesiyle Kozan Organize Sanayi Bölgesi, yatırımcılar için daha cazip hale gelecek. Çevre ilçelerdeki ve illerdeki organize sanayi bölgelerinin dolması da yatırımcıların Kozan’a yönelmesinde etkili oluyor.

Bölgedeki fabrikalarda biyokimya, enerji, inşaat ve paketleme gibi çeşitli sektörlerde üretim yapılıyor. Üretilen ürünler hem yurtiçinde hem de yurtdışına ihraç edilerek Kozan’ın uluslararası pazarda söz sahibi olmasına katkı sağlıyor. Özellikle dünya çapında beşinci sırada yer alan bir fabrikanın da faaliyet gösterdiği organize sanayi bölgesi, gelecekte daha büyük yatırımlara ev sahipliği yapmayı planlıyor.

Kozan Organize Sanayi Bölgesi yönetimi, başarılı çalışmalarına devam ederken, bölgenin dört dörtlük bir sanayi merkezi haline gelmesi için altyapı sorunlarının çözülmesi noktasında kararlı adımlar atmaya devam ediyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —