Anahtar Kelimeler: Orkestracılar Durumda

Orkestracılar Zor Durumda

Orkestracılar Zor Durumda

Terör tehdidi neden gösterilerek, sokak düğünlerinin iptal edilmesinin ardından ilçemizde geçimlerini sokak düğünleri çalarak, sağlayan müzisyenler sokak düğünlerinin yasaklanmasına tepki gösterdiler.

K.Ekspres- Terör tehdidi neden gösterilerek, sokak düğünlerinin iptal edilmesinin ardından ilçemizde geçimlerini sokak düğünleri çalarak, sağlayan müzisyenler sokak düğünlerinin yasaklanmasına tepki gösterdiler.

Gaziantep ilinde bir sokak düğününe canlı bomba ile saldırıda bulunulmuştu.

Yapılan hain saldırının ardından İç İçleri Bakanlığı sokak düğünlerini yasaklama kararı almış idi.

Alınan kararın ardından tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde de sokak düğünlerinin kurulmasına izin verilmedi.

İzinsiz olarak kurulan düğünlere ise polis müdahale ederek, düğünlerin çalınmasına engel oldu.

Yaşanan olaylar üzerine yıllardan buyana ilçemizde sokak düğünleri çalarak geçimini sağlayan yaklaşık 80 müzisyen bir araya gelerek, içerisinde bulundukları durumu değerlendirme toplantısı gerçekleştirdiler.

Düğün salonunda toplanan müzisyenler adına konuşan İmdat Barış alınan kararın bölgelerde yaşanan olaylar doğrultusunda uygulanmasını istedi.

Barış ? Biz bu ilçede yıllardan buyana orkestracılık yaparak geçimini sağlayan insanlarız. En olağanımızın 3-5 çocuğu var. Daha önceleri sahte dolar ile gelirimizin % 70 lik bölümü kaybolmuştu. Biz çok zor günler yaşar iken şimdi ise mesleğimiz devlet eli ile iptal ediliyor.  Uygulanan iptal tamamen yanlış bir uygulamadır. Doğuda yaşanan hadiselerin hiç biri bizim bölgemizde yaşanmamıştır. Ve Allah´ın izni ile de yaşanmayacaktır. Hiçbir düğünümüzde böyle bir tehdit unsuru dahi hissedilmemiştir. Çıkarılan bu karar bölgelerin içerisinde bulunduğu terör tehditleri göz önüne alınarak uygulamaya koyulmalıdır. Bu uygulama tamamen yanlış bir uygulamadır. İlçe genelinde toplam 35 müzik grubu bulunmaktadır. 35 müzik grubunda 110 kişi çalışmaktadır. Bu kişiler yıllardan buyana bu işi yapmaktadırlar. Şimdi bu insanlar geçimlerini nereden ve nasıl sağlayacaklar. Devlet büyüklerimizden cevap bekliyoruz.

Biz insanları kırmak değil, eğlendirmek istiyoruz. Bu nedenle sayın kaymakamımızın bizlere sahip çıkmasını istiyoruz. Buradan Sayın Kaymakamımız Avni Oral´a açık çağrıda bulunuyoruz. Bizim ekmeğimizi elimizden almayın. Ekmeğimizin peşinden sonuna kadar koşacağız. Olmadı vali olmadı. Bakanlığa kadar gideceğiz. Çünkü bizler bu işe mahkûmuz biz bu saat ve yaştan sonra ne iş yapabiliriz. Yapabilsek bil hani yapacak iş nerede? değerli büyüklerimizin bizlere sahip çıkmasını istiyoruz. Bizler bu talebimizi sayın kaymakamımıza yazdığımız bir dilekçe ile de bildirdik. Burada bulunan müzisyen arkadaşlarımız ayrı ayrı dilekçe yazdılar. Ve Kozan Kaymakamlığımıza teslim ettiler.? Dedi.

Yapılan istişare toplantısının ardından Kozan´lı müzisyenler sorunlarının çözülmemesi durumunda farklı eylemler yapacaklarını da kaydettiler.