Anahtar Kelimeler: Orman Dedektifleri Başında

Orman Dedektifleri İş Başında

Orman Dedektifleri İş Başında

Şaban Ata İlkokulu öğrencileri ormanlık alanda dedektiflik yaptılar.

Şaban Ata İlkokulu öğrencileri ormanlık alanda dedektiflik yaptılar.

Tema Vakfı Ağaç Kardeşliği Projesini yürüten Kozan Şaban Ata İlkokulu 3D ve 3E sınıfı öğrencileri program adımlarından biri olan ?Orman Dedektifleri İşbaşında? adlı etkinliği ormanlık alanda gerçekleştirdiler.

Gerçekleştirilen etkinlikle ilgili bilgi veren Tema Kozan İlçe Sorumlusu Derya Deniz şunları söyledi:

?Çocukların doğa içinde, ekosistemi ve yaşam döngüsünü gözlemleyerek kavrayabilmeleri için ormanlık alanda bu etkinliği gerçekleştirdik. Etkinlik kapsamında çocukları "Ekosistem Dedektifleri", "Toprak Dedektifleri", "Bitki Dedektifleri" ve "Böcek Dedektifleri" olarak 4 farklı gruba ayırdık. Çocuklar etraflarında buldukları bitki ve ağaç çeşitlerinin yaprakları, çiçekleri, toprak ve böcekleri Tema Vakfı tarafından gönderilen mercekli gözlem kutularına koyarak yakından incelediler. Ormanda bulunan canlı cansız varlıkların birbirleri ile olan ilişkilerini gözlemleyerek ekosistem içerisindeki döngüye şahit oldular. Doğada bulunan birçok canlı böcek türlerini şeffaf mercekli kutularda çok yakından inceleme şansını yakalayan çocuklar etkinlikten büyük zevk aldılar.

Bu etkinliği gerçekleştirmemizi sağlayan Şaban Ata İlkokulu müdürü Adem Aşcıoğluna ve sınıf öğretmenlerimiz Duriye Mazlumoğlu ile Halil Mazlumoğlu öğretmenlerimize teşekkür ederim.? dedi.