Orman yangınlarının %98´i insan kaynaklı

Orman yangınlarının %98´i insan kaynaklı

Kozan Orman İşletme Müdürü Veysel Önen, havaların ısınmasıyla birlikte, orman yangınları konusunda daha dikkatli ve duyarlı olunması gerektiğinin altını çizerek, orman yangınlarının %98´inin insan kaynaklı olduğunu söyledi.

Orman Yangınlarına Dikkat!!!

Orman yangınlarında, insan kusurunun çok yüksek olduğuna dikkat çeken Kozan Orman İşletme Müdürü Veysel Önen, havaların ısınmasıyla birlikte Kozan yüz ölçümünün yaklaşık %45´ine tekabül eden ormanların korunması için vatandaşlara uyarılarda bulundu.

Muhtarlar toplantısında konuşan Kozan Orman İşletme Müdürü Veysel Önen, orman yangınları nedenlerinin başında; piknik ateşi, sigara, orman içi veya kenarında bulunan çöplükler, çoban ve avcı ateşi, anız yakılması gibi ihmal ve dikkatsizliklerin bulunduğuna dikkat çekti. Ormanların kolay yetişmediğine dikkat çeken Veysel Önen, herhangi bir yangın oluşması durumunda acil bir şekilde 177 Orman Yangın İhbar Hattı´na bilgi verilmesi gerektiğinin de altını çizdi.

Muhtarlar, mahallelerinde bulunan orman bölgelerinin korunması için köylüler ile birlikte büyük mücadele verdiklerini, ancak her ne kadar mücadele edilse de orman yangınlarının önüne geçemediklerini ifade ettiler.

Kozan Orman İşletme Müdürü Veysel Önen, %98´i insan kaynaklı olan orman yangınları ile mücadele konusunda, 7´den 70´e bütün vatandaşların çok dikkatli olması gerektiğini vurguladı. Küçücük bir kıvılcımın büyük bir ormanı yakabileceğini, yanan ormanın içerisinde bulunan bütün canlıların yangın sonucunda telef olacağını, toprağın yangından dolayı büyük zarar göreceğini anlattı.

Ormanların insan sağlığı açısından da büyük önem taşıdığına dikkat çeken Veysel Önen, insanların sağlığı için önemli olan ormanların korunması için herkesi duyarlılğa davet etti.