Orman yangını kontrol altına alındı

Orman yangını kontrol altına alındı

Saimbeyli İlçesi`ndeki ormanlık alanda devam eden yangın kontrol altına alındı.

Rüzgarın etkisiyle büyüyen yangını söndürmek için çok sayıda orman işçisi 32 arazöz karadan, 4 helikopterle havadan müdahale edildi. Saimbeyli`ye bağlı Karakuyu Mahallesi`ndeki Sarıçiçek Yaylası`ndaki ormanlık alanda saat 13.30 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenden  Rüzgarın etkisiyle yayılan yangına ilk olarak Saimbeyli orman söndürme ekipleri daha sonra, Feke, Kozan, Kahramanmaraş, Osmaniye, Adana, Mersin illerine bağlı orman söndürme ekipleri müdahale etti. Kızılçam ağaçlarının yoğun olduğunu sarp bölgedeki yangının kontrol altına alındığı bildirildi. Saimbeyli orman işletme idarecileri yangınla ilgili açıklama yapmak için erken olduğunu kaydederek, yangının sürdüğünü ifade ettiler.

2 saat Kayıp Personeli Aradılar

 Söndürme çalışmalarına katılan Saimbeyli Orman İşletme Müdürlüğü`nde görevli Salih Çolakoğlu`ndan yaklaşık 2 saat süreyle haber alınamaması büyük panik yaşattı. Saat 16.00 sıralarında alevlere müdahale etmek için gittiği bölgeden geri dönmeyen Çolakoğlu`nu bulabilmek için arama çalışması başlatıldı. Yaklaşık 2 saatlik çalışma sonrası Çolakoğlu`na ulaşıldı. Çolakoğlu`nun müdahale ettiği alevlerin birden büyümesi üzerine güvenli bir bölgeye sığındığı belirtildi.

“Arazözü Zor Kurtardık”

Rüzgarın yön değiştirmesi nedeniyle söndürme ekipleri zaman zaman tehlike yaşadı. Yöredeki 5 yayla evi, alevler arasında kalıp, zarar gördü. Yayla evlerine alevlerin ulaşmasını engellemeye çalışan yangın işçileri, riskli bölgeden arazözle birlikte güçlükle çıkarken, hortumlar tutuşup alev aldı. Adana Orman Bölge Müdürü İsmet Erol da bölgeye gelerek yangın söndürme çalışmaları hakkında ekiplerden bilgi aldı. Havadan ve karadan müdahaleye rağmen alevlerin Kahramanmaraş`ın Göksun İlçesi`nin ormanlık alanına doğru ilerlediği bildirilmesinden kısa bir zaman sonra yangının kontrol altına alındığı bildirildi.

Öte yandan Feke’de çıkan orman yangını’ da tamamen kontrol altına aldığı ve yangında 10 hektar gençlik sahasının yandığı öğrenildi.