Anahtar Kelimeler: Orman operatör hayatını kaybetti

Orman yolu açan operatör hayatını kaybetti

Orman yolu açan operatör hayatını kaybetti

Kozan'a bağlı Akçalıuşağı Mahallesi'nde orman yolu açtığı esnada iş makinesini kaydıran ve kurtarmaya çalıştığı esnada iş makinasından atlayarak iş makinesinin altında kalan operatör hayatını kaybetti.

Olay, Kozan'a bağlı Akçalıuşağı Mahallesi Kertil mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre; orman yolu yapılması için bir yüklenici firmaya ihale verildi. Firma çalışanı 30 yaşındaki Rıfat Aydoğdu orman yolu açma çalışması gerçekleştiriyordu. Perşembe günü çalışma esnasında iş makinasını kaydırdı. Iş makinesi şarampolde kaldı. Firma sahiplerine bilgi veren operatör iş makinesinin kurtarılması için kurtarıcı istedi. Ancak, bir süre sonra operatör Rıfat Aydoğdu iş makinesinin çıkarılması için kurtarıcıya gerek olmadığını, kendi imkanları ile iş makinasını kurtarabileceğini firmaya bildirdi. Kullandığı iş makinasını kurtarmaya çalıştığı esnada daha çok kaydıran operatör üzerinden atlamaya çalıştı. O esnada, iş makinasının altında kalan ve yaklaşık 30 metre uçuruma düşen operatör olay yerinde hayatını kaybetti.
İhbar edilmesi üzerine olay yerine sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yapılan ilk müdahalede operatörün hayatını kaybettiği belirlendi.
Jandarmanın ve Cumhuriyet Savcısı’nın olay yeri incelemesinin ardından Rıfat Aydoğdu’nun cenazesi  olay yerinden kaldırıldı.
Jandarmanın meydana gelen olayla ilgili olarak adli tahkikata başladığı öğrenildi.