Anahtar Kelimeler: ORTADOĞU HASTANESİ KAPANIYOR

ORTADOĞU HASTANESİ KAPANIYOR

ORTADOĞU HASTANESİ KAPANIYOR

Kozan´ ın ilk özel hastanesi olan Özel Sevgican ismi ile Kozanlılara hizmet etmeye başlayan hastane kapanıyor.

 

Kozan´ ın ilk özel hastanesi niteliğini taşıyan ve 2008 yılından 2014 yılına kadar Özel Sevgican Hastanesi olarak bilinen ve 2014 yılından bu yana kadar da Özel Kozan Ortadoğu Hastanesi olan özel hastane yetkilileri hastaneyi kapatma kararı aldı.

2008 yılında 18 doktor olmak kaydı ile 19 girişimcinin birleşmesi sonucu açılan ve 49 yatak kapasitesi ile hizmete başlayan Özel Sevgican Hastanesi 2014 yılına kadar bu isimle hizmetini sürdürdü. 2014 yılında ise hastane el değiştirerek Ak Parti Adana Milletvekili Aday Adayı olan Ortadoğu Hastaneleri´ nin sahibi Halis Bayrak tarafından satın alındı. Bu tarihten itibaren Özel Kozan Ortadoğu Hastanesi olarak hizmet vermeye devam eden hastane 31 Aralık 2015 günü hizmetine son vereceğini giriş kapılarına astıkları levhalarla duyurdu. 30 yatak kapasitesine sahip olan bu hastanede; MR, Renkli Ultrason ve Yeni Doğan Yoğun Bakım gibi birçok donanıma sahip olan hastanenin kapanması hastane de tedavi gören hastaları üzdü. Bu hastanede 21 doktor 1 diyetisyen ve 180 personelin çalışması ve bu karar sonucu 18 personelin işsiz kalacağı da kaçınılmaz bir son haline geldi.

Edinilen bilgilere göre de hastanenin kapatılmasının ardından boş kalan hastane binası ise özel bir vakfa bağışlanıp kız öğrenci yurduna çevrileceği öğrenildi.