Anahtar Kelimeler: Otogar Haraketli Saatler

Otogar´ da Haraketli Saatler

Otogar´ da Haraketli Saatler

Kozan Adana arası sefer yapan Adana Büyükşehir Belediyesine ait yolcu otobüslerinin seferlerini artırmasından dolayı ekonomik zarara uğradıklarını iddia eden Kozan Adana arasında özel yolucu taşımacılığı yapan Şoförler belediye otobüsün Kozan otogardan ç

Adana Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı, 26 Temmuz 2014 tarihinde Kozan´a başlattığı otobüs seferlerine gösterilen yoğun ilgi ve talepten dolayı, 25 Aralık 2015 tarihinden itibaren otobüs sayısını ikiye çıkardığını ve sefer sayısını arttırdığını duyurdu. Yeni uygulamadan dolayı Ekonomik rahatsızlık duyan Kozan´ lı şoförler, uygulamadan dolayı duydukları rahatsızlıklarını pretosto ederek, belediye otobüsünün otogardan çıkışına izin vermedi. Minibüsler ile otobüsün etrafını saran şoförler, içerisinde yolcu bulunan otobüsün hareket etmesini engelledi. Olayın duyulması üzerine otogara çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Kendisi de seyahat firması sahibi olan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kozan İlçe Başkanı Nihat Atlı´nın araya girmesi ile sakinleşen esnaf, yarım saat süren pretostonun ardından otobüsün otogardan ayrılmasına izin verdi.
Seyahat firmaları adına bir açıklama yapan firma yetkilisi Ali Bahadır İnceler, Kozan´dan Adana´ya günlük 3 sefer yapan Büyükşehir otobüsünün 6 sefer yapmaya başlamasıyla zaten mağdur olan minibüsçülerin daha çok mağdur olacağını ifade etti. Büyükşehir Belediyesinin araç sayısını artırmasını protesto ettiklerini belirten İnceler, uygulamanın devam etmesi halinde protestolara devam edeceklerini söyledi.
Büyükşehir Belediyesinden edinilen bilgiye göre otobüs sefer sayısının vatandaşın yoğun talebi sonrasında arttırıldığı, bir seferde taşınan yolcu sayısının 150 kişi olduğu, tek otobüsün ihtiyacı karşılamadığı için otobüs ve sefer sayısının arttırıldığı bildirildi.