Özçelik : ? Bu bir cımbızlama operasyonu?

Özçelik : ? Bu bir cımbızlama operasyonu?

Saadet Partisi Kozan İlçe Başkanı Muammer Özçelik: ?MHP İlçe Başkanı Nihat Atlı yaptığım açıklamayı önünden arkasından cımbızlayarak yorumlamış? dedi.

MHP Kozan İlçe Başkanı Nihat Atlı´nın sosyal medya üzerinden yaptığı açıklama ile gündeme oturan Saadet Partisi Kozan İlçe Başkanı Muammer Özçelik ile ilgili olarak yaptığı açıklamaya, Saadet Partisi ilçe başkanından cevap geldi.

Saadet Partisi Kozan İlçe Başkanı Muammer Özçelik, sosyal medya üzerinden 31 Mart yerel seçimlerinden sonra yaşanan süreç ile ilgili olarak birtakım açıklamada bulundu. MHP Kozan İlçe Başkanı Nihat Atlı, belediyeden çıkartılan işçilerle birlikte düzenlenen basın açıklamasında Saadet Partisi İlçe Başkanı´na cevap vermiş, bu açıklamada Kozan gündeminde çok konuşulmuştu.

Muammer Özçelik : ?Hepimiz Kozan´ın evladıyız. Kavgaya gerek yok. Tehdit vari konuşmalara gerek yok? diyerek; ?Geleceğiz, gideceğiz, O´nu indireceğiz? söylemleriyle sürekli ortalıkta dedikodu dönüyordu 3 aydan bu yana. Bu tür söylemlerden vatandaş bıktı. Alacaksanız alın. Kazım Bey, davalarından beraat etti. Ben de bunun üzerine sosyal medya üzerinden bir açıklama yayınladım? dedi.

Özçelik, Nihat Atlı bana; ?Terörist gibi muamele yapıyor. Terörist gibi konuşuyorsun. Bir daha konuşma fırsatın olmaz? diyor. Bu ne anlama geliyor. Her şeye gelir. Bu : ?Beni rencide etti. Savcılığa veririm anlamına da gelir. Gereğini yaptırırım. Döverim, keserim? gibi anlamlara da gelir. Bu tür söylemlerin ucu geniş? dedi.

Özçelik, sosyal medyadan yaptığı açıklamayı Nihat Atlı´nın önündeki ve arkasındaki cümleleri kırparak yorumladığına dikkat çekti. ?İtirazlarımızı yaptıktan sonra, YSK en çok oy alan 2. partiye yani bize mazbatayı verdi. Bunu kabullenmek lazım. Kanunlar çerçevesinde hareket etmek lazım. ?Geldim, geliyorum, indireceğim? gibi söylemler doğru söylemler değildir. Ben ?kargaşa? kelimesini yazarken, ?kavga çıkarırız, İsyan ederiz? anlamında kullanmadım. Saadet Partisi olarak, isyan edecek, kargaşa çıkaracak veya başka bir şey yapacak gibi tavrımız yok. Ben, 27 yıl emniyette görev aldım. En ufak bir suçum yok. Sicilim 10 üzerinden 10? dedi.

Özçelik, Nihat Atlı´nın memnu hakları ile ilgili olan konusunu daha önceden de bildiklerini ifade etti. Özçelik; ?Bu adam nasıl aday oldu?? derken, biz kendimizi seçim çalışmalarına kaptırdık. Biz, Nihat Atlı´yı parti olarak hiçbir zaman rakip olarak görmedik. Bizim rakibimiz mevcut Belediye Başkanı Musa Öztürk´tü. Her ikisi hakkında seçim sahalarında kötü söz söylemedim. Son 3 güne kadar da biz birinci partiydik. Ancak, karşı taraf devletin bütün imkânlarını seferber etti. Memur olan, imam olan müşait olabilir mi? Oldu. O dönemde Tamer Dağlı tehdit etti. Diğerleri tehdit etti. Bu nedir? Devlet bütün gücünü kullanarak bir partiyi destekledi. Nihat Atlı,?bunlar benim milletvekilim, bakanım? diyor. Evet, haklı olabilir ama sistem yukarıdan yanlış. Bir kişinin hem parti genel başkanı, hem de cumhurbaşkanı olması tamamen yanlış. Nihat Bey, benim açıklamamı tamamen cımbızlayarak yorumlamış? dedi.

Saadet Partisi Kozan İlçe Başkanı Muammer Özçelik, Nihat Atlı´nın açıklaması ile ilgili olarak herhangi bir şikayette bulunmayacağını ifade ederek, devletin herkesi eşit bir şekilde kucaklaması gerektiğinin de altını çizdi. Özçelik, ?Devlet bir grubu kucaklayıp, diğer bir grubu kucaklamama gibi bir girişimde bulunmamalı. Herkese eşit bir şekilde davranmalı? dedi.

Özçelik, Atlı´nın yaptığı açıklamadan dolayı MHP ile birlikte AK Parti´nin de zarar gördüğünü sözlerine ekledi. Nihat Atlı, Muammer Özçelik´in sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamaları kendisinin yazmadığını, Kazım Özgan´ın yazdığını söylemişti. Muammer Özçelik, bu konuya da açıklık getirdi. ?Kazım Bey, kesinlikle bu tür şeylere girmedi. Ne yazıyorsam kendim yazıyorum. Hiç kimsenin baskısı altında değilim? dedi.

Özçelik; ?MHP ile, AKP ile, gazetecilerle veya başka bir kişiye herhangi bir düşmanlık beslemiyorum. Siyasi partiler yarışır. Birbirimize sövmeden eleştireceğiz. Bu bir siyasi yarıştır? dedi.