Özdağ ve Halaçoğlu hayır için yollarda

Özdağ ve Halaçoğlu hayır için yollarda

Türkiye genelinde hayır kampanyası sürdüren Gaziantep bağımsız milletvekili Ümit Özdağ ve MHP Kayseri milletvekili Yusuf Halaçoğlu Hayır kampanyalları kapsamında kozan´a geldiler.

MHP genel başkan Adayı vegaziantep bağımsız milletvekili Ümit Özdağ, MHP kayseri milletvekili Yusuf Halaçoğlu ve beraberindeki heyet 16 nisan tarihinde gerçekleştirilecek olan refarandumda Hayır  çalışmaları için ilçemizde 1 gün boyunce çeşitli çalışmalar gerçekleştirdiler.

İlk olarak arıkan konaında basın mensupları ile kavaltıda bir araya gelen Özdağ ve halaçoğlu ülkenin içersinde bulunduğu şartları ve 16 nisan tarihnde neden hayır denmesi gerektiği hususunda ve konullarında basın mensuplarına görüşlerini aktararak, yerel basının önemine dikkat çektiler.

Kavaltı programı sonunda gazetecillerden hayır için destek isteyen özdağ ve Halaçoğlu daha sonra ilçe merkezinde bulunan esnafları ziyaret ederek hayır kampanyası yürütüller. Halkın büyük ilgi ve alakası ile karşılan heyet esnaflara ülede bir parti seçimi yaplmıyor. Ülkede sistem değişikliği oylanıyor? dediler.

Otağ Tv de canlı yayın

Daha sonra kozan´da yerel yayın gerçekleştiren otağ TV´nin canlı yayına katılan Özdağ ve Halaçoğlu yaklaık olarak 2 saat boyunca değişen 18 madde nin getirdiklerini anlatılar.

Halaçoğlu program esnasında ? bizlere neden hep ulusal TV ve yerel Tv lere çıkıyorsunuz diye soruyorlar. Hayrola arkadaşım NTV cağırdalarda gitmedikmi? ? diyrek bir çok ulasal TV kanalının havuz medyası haline geldiğini iddia etti.

Konferansta 1000 kişiye hitap etiller

Canlı yayın sonrası elit balo salonunda gereçekleşen konferansa katılan milletvekilleri burada yaklaşık 1000 kişiye hitap etiller.

İlk olarak kürsüye gelen kayseri milletveki Yusuf Halaçoğlu 16 nisan tarihinde gereçleştirelecek olan refarandumda evet denmesi durumunda değişen maddelerin neler getirdiğini değindi.

Ülkenin tek admlık yönüne kaydırılmak istendiğini iddia eden Halaçoğlu Syıştay üyesinin 12 sinin cumhurbaşkanı tarafından atanacağınıda ifade ederek, salonda bulunanlardan hayır için dedtek istedi.

Daha sonra kürsüye çıkan Gaziantep milletvekili Ümit Özdağ´da refarandumda hayır diyecek olan kişilerin terör örgütleri ile aynı düşünceye sahip olduğunu iddia eden cumhurbaşkanını ve adalet bakanını ser bir dil ile eleştirdi.

Terör örgütü ile hükümetin sürecine değinen Özdağ ? daha dün osloda anlastınz. Habur sınır kapılarında cadır mahkemeleri kurdunuz. Diyarbakırda göz yaşları ile negri negri söylediniz. Açılım dediniz. Dolma bahce anlaşması sağladınız. Sonunda çıktınız. Yüzlerce askerimizi polisimizi şehit etirdiniz. Özür dileriz kandırıldık. Dediniz. Şimdi refarandumda hayır verecek olanlarmı terörle iş birlikçi veya yan yana yürüyor. Yoksa sizlermi?

16 nisan tarihinde gerçekleştirilecek olan refarandum için açık davetlerde bulunduk. Gelin anlatalım. Siz eveti biz hayırı halkımız bilgilensin hangi yöne inanırlar ise o yönde oylarını kulansınlar. Dedik. Tık yok. Hemde ister kuzunuz ile ister muzunuz ile ama ses seda yok. Çünkü anlatacakları hiçbir şey yok. Bu açık aleni erdoğan impiratorluğunun temmeleri diyemiyorlar.? Dedi.

Yaklaşık olarak 45 dakika kürsüde kalan özdağ geçmiş liderlerinde başkanlık sitemi istiyorlardı. Açıklamalarınada sesiz kalmayarak liderlerin görüşlerini salondakiler ile paylaştı.

Yapılan konuşmaların ardından konferans normal olarak sona erdi.

Daha sonra Özdağ ve Halaçoğlu ilçeden ayrıldılar.