Özdemir; ?İnsanlara yardım etmeyi seviyorum?

Özdemir; ?İnsanlara yardım etmeyi seviyorum?

31 Mart yerel seçimlerinden sonra Şevkiye Mahallesi Muhtarı seçilen Bilal Özdemir, Kozan Ekspres Gazetesi´ne; neden aday olduğunu, mahallenin sorunlarını ve yapacaklarını anlattı.

31 Mart yerel seçimleri sonrasında yeni dönemde Muhtar seçilen Bilal Özdemir, bu haftaki ?Muhtarlarımızı Tanıyalım? köşesinin konuğu oldu. Özdemir, Kozan Ekspres Gazetesi´ne özel açıklamalarda bulunarak, 31 Mart yerel seçim sürecini anlattı.

BİLAL ÖZDEMİR KİMDİR?

1976 yılında Şevkiye Mahallesi´nde doğdu. Evli ve 2 çocuk babası. 1990 yılından bu yana fotoğrafçılık işi ile uğraşıyor. Mahallesine hizmet etmeyi seviyor.

?İnsanların sorunlarını çözmeyi seviyorum?

31 Mart yerel seçimleri öncesinde Şevkiye Mahallesi Muhtar adayı olan Bilal Özdemir, çalışmalarını yaparak yeni dönemde mahallenin muhtarı seçildi. Muhtar olmadan öncede mahallenin sorunlarını çözme noktasında her daim yardımcı olduğuna dikkat çeken Bilal Özdemir, ?Muhtar olduktan sonra mührümüzü elimize alarak çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz. Muhtar olduktan sonra kapılar daha hızlı açılıyor.. İnsanlara daha kolay yardımcı olabilmek için muhtar oldum? diye konuştu.

ÖNCEKİ SEÇİMİ 80 OYLA KAYBETTİ

Bilal Özdemir, 2014 Mart ayında yapılan yerel seçimlerde de Şevkiye Mahallesi Muhtar Adayı olduğunu, o muhtarlığı 80 oyla kaybettiğini belirterek şu ifadelere yer verdi: ?Geçtiğimiz dönemde aldığımız oy oranına bakarak, yeni dönemde de vatandaşlarımızın desteğiyle muhtar adayı olmaya karar verdim. Allah´ım bu dönem bize muhtarlığı nasip etti? diye konuştu.

MUHTARLIK İÇİN 7 ADAY YARIŞTI

31 Mart yerel seçimleri öncesinde Şevkiye Mahallesi Muhtarı olabilmek için mevcut mahalle muhtarı ile birlikte toplam 7 muhtar adayı yarışa katıldı. 5227 seçmeni bulunan Şevkiye Mahallesi´nde yapılan seçimler sonucunda, Bilal Özdemir 1397 oy alarak muhtar seçildi.

?Sorunlarımız yol ve park?

Seçim çalışmalarını gerçekleştirdiği esnada vatandaşlarla sohbet eden Bilal Özdemir, mahallenin en büyük sorunları arasında yol ve park problemi olduğunu tespit etti. Özellikle ara sokaklarda yolların bozuk olduğuna dikkat çeken Bilal Özdemir, mahallede çocukların oynayabileceği park alanlarının yetersiz olduğunuda söyledi. Şevkiye Mahallesi sınırları içerisinde bulunan Atatürk Parkı´ndaki oyuncakların çocuklar için yetersiz geldiğini de belirten Özdemir, Atatürk Parkı içerisindeki oyuncakların çoğaltılması gerektiğinede vurgu yaptı. Özdemir; ?Şevkiye Mahallesi Kozan´ın eski mahallelerinden biri olduğu için çok büyük sorunları yok. Ufak tefek sorunlarla karşılaşıyoruz. Bu sorunların giderilmesi için de çalışmalarımız devam ediyor? dedi.

?Muhtarlık binası lazım?

Muhtar Bilal Özdemir, birçok mahallede muhtarlık binasının bulunduğuna dikkat çekerek, önceki dönem Belediye Başkanı Musa Öztürk´ün parklara muhtarlık binası yaptırdığını, önceki dönem Muhtar Kerem Yiğenoğlu´nun muhtarlık binasını neden istemediğini merak ettiğini belirterek, kendi yerinin belli olduğunu ancak herhangi bir parka muhtarlık binası yapılmasının da şart olduğunu dile getirdi. ?Ben ve benden sonra gelecek muhtarların bir yeri, bir adresi olması gerek? diyen Bilal Özdemir, bu konu ile ilgili olarak belediye ile görüştüklerini ifade etti.

?Sosyal Tesis lazım?

Varsaklar, Çanaklı ve Şevkiye Mahallesi´nin bütününe, gençlerin kötü alışkanlıktan uzak durabilmesi için bir sosyal tesisin yapılması gerektiğini vurgulayan Bilal Özdemir, ?Bu 3 mahalle Kozan´ın en büyük mahallelerinden birkaçı. Gençlerimizin gidip eğlenebileceği vakit geçirebileceği bir yer yok. Gençlerimizin yapılacak olan sosyal tesise giderek yeri geldiğinde internete girmeleri, yeri geldiğinde spor aktivitelerinde bulunmaları, yeri geldiğinde de kitap okumaları için gerekli yapıların yapılması gerekiyor? dedi. Aklında böyle bir proje olduğunu söyleyen Bilal Özdemir, bu projeyi hayata geçirebilmek için ise yetkililerle istişare edeceklerini ifade etti.

VATANDAŞIN GÖNLÜNÜ FETHETTİ

31 Mart yerel seçimleri öncesinde Şevkiye Mahallesi´nde muhtar olabilmek için seçim çalışmalarını gerçekleştiren Bilal Özdemir, unutamadığı bir anısını Kozan Ekspres Gazetesi ile paylaştı. Bilal Özdemir; ?Seçim çalışmaları yaparken bir eve girdik. Kendimizi anlatmaya başladık. Vatandaş başka birine söz verdiğini, bana oy veremeyeceklerini söylediler. Memnuniyetle karşıladım. Ancak, kendimi biraz anlattıktan ve yapacaklarımI anlattıktan sonra karşısımdaki vatandaş; ?3 tane oyumuzzdan biri senin? diyerek bana da oy vereceklerini ifade ettiler? dedi. Vatandaşların gönlünü fethederek yaptığı çalışmalar neticesinde muhtar olan Bilal Özdemir, vatandaşların sorunu için gece-gündüz çalıştığına da dikkat çekti.

?Belediye ile ilişkilerimiz güzel?

Şevkiye Mahallesi Muhtarı Bilal Özdemir, belediye başkanı Kazım Özgan ile görüştüklerini ifade ederek, belediyenin de içinde bulunduğu zor durumdan dolayı sıkıntılı günler geçirdiğine dikkat çekti. Ancak herhangi bir birim müdürünü aradığında müdürlerin kendisine ilgili ve alakalı davrandığını belirtti. Mahallede yaşanan ufak tefek sorunların hızlı bir şekilde giderildiğini söyledi. Bilal Özdemir göreve yeni gelen belediye başkanı ve yönetimi ile ilişkilerinin iyi olduğunu dile getirdi.

?Aileme vakit ayırabiliyorum?

Yoğun bir tempo içerisinde muhtarlık görevini sürdüren Bilal Özdemir, ailesine de vakit ayırabildiğini ifade etti. İki çocuk babası olan Bilal Özdemir, muhtarlıktan ve kendi işinden vakit buldukça ailesi ile ilgilendiğini söyledi. Ancak, zaman zaman yoğunluk olduğunda da bu vakit ayırmaların azaldığını da dile getirdi.

7 Muhtar adayının yarıştığı Şevkiye Mahallesi muhtarlık seçimlerini kazanarak 2019-2024 yılları arasında muhtarlık yapacak olan Bilal Özdemir, Ekspres Gazetesi´ne yaptığı açıklamalarda bu ifadelere yer verdi. Kozan Ekspres Gazetesi olarak Bilal özdemir´e görevinde başarılar diliyoruz.