ÖZEL BURÇ KOLEJİ YENİ YILA COŞKUYLA BAŞLADI

ÖZEL BURÇ KOLEJİ YENİ YILA COŞKUYLA BAŞLADI

Etkinlik ve faaliyetleri ilk haftadan itibaren hız veren okulumuz İlköğretim haftasını kutladıktan sonra yine bu hafta başlayan Din görevlileri ve Camiler Haftasını Kozan´ın tarihi Hoşkadem camisini ziyaret ederek kutladılar.

 

Özel Burç Kozan Mimar Fatma Tutar İlkokulu 2/A sınıfı öğrencileri, Camiler ve Din Görevlileri Haftası vesilesiyle, sınıf öğretmeni Nedim GÖRMEZ öncülüğünde Kozan´ın tarihi Hoşkadem  Camisi´ne ziyarette bulundu. 
Camide bulunan din görevlilerinin haftasını kutlayan öğrenciler, akıllarına takılan soruları sırayla sordular. Sordukları soruların cevaplarını can kulağıyla dinleyen öğrencilerden bazıları din görevlisine caminin tarihi ile ilgili sorular sordular.. Ayrıca camide bulunan kubbenin, kürsünün, şadırvanın, minberin ne olduğunu yerinde görerek öğrenme fırsatı buldu.

Cami İmamı Abdurrahman Hoca, öğrencilere ikramda bulunarak, ?Bu öğrenciler ülkemizin geleceği, bu yaşlarda verilen manevi duygu ve bilgiler daha kalıcı olacaktır. Bu hususta yetişkinler olarak bizlere önemli sorumluklar düşmektedir. Ayrıca öğrencilerimizi bu güzel günü vesile kılarak buraya getiren öğretmenlerine de teşekkür ederim.? dedi.
Sınıf Öğretmeni Nedim Görmez ise ?Efendimiz (SAV) çocuklarla arkadaşça konuşur, onların yanında çocuklaşır, anlayış seviyelerine göre sohbet eder, öğütler verirdi, bizler de öğretmenleri olarak geleceğin mimarlarını yetiştirme çerçevesinde, üzerimize düşenleri yapmaya çalışıyoruz.? diye konuştu.
Program sonunda öğrenciler cami imamı ve müezziniyle birlikte hatıra fotoğrafı çektirip getirdikleri karanfilleri takdim ettiler.