ÖZEL KALEM MÜDÜRLÜĞÜ BÜTÇESİNE NEŞTER VURULDU

ÖZEL KALEM MÜDÜRLÜĞÜ BÜTÇESİNE NEŞTER VURULDU

Kozan Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü’nün 52 milyon TL olarak belirlenen bütçesi, muhalefetin itirazı sonrası 42 milyon TL'ye indirildi. Muhalefet bu hamleyle bütçeye neşter vurdu.

Kozan Belediyesi Ekim ayı meclis toplantısının 2. oturumu, Belediye Başkanı Mustafa Atlı başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda, 2025 yılı stratejik plan ve performans programına göre hazırlanan bütçe tasarısı ile gelir ve gider bütçesi görüşüldü. Ancak oturuma damgasını vuran konu, Kozan Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü bütçesinde yapılan büyük kesinti oldu.

ÖZEL KALEM BÜTÇESİ 10 MİLYON TL DÜŞÜRÜLDÜ

İYİ Parti grup sözcüsü ve meclis üyesi Halil Yağbasanlar, bütçede bazı kalemlere itiraz ettiklerini ve bu itirazların komisyon tarafından kabul edilerek güncellendiğini açıkladı. Yağbasanlar, özellikle Özel Kalem Müdürlüğü’nün 52 milyon TL olarak belirlenen bütçesinin çok fazla olduğunu belirterek, bu kalemde 10 milyon TL'lik bir kesinti talebinde bulunduklarını ifade etti. Komisyonda görüşülen bu talep sonrasında, Başkan Mustafa Atlı’nın da onayıyla Özel Kalem Müdürlüğü’nün bütçesi 42 milyon TL’ye indirildi. Muhalefetin bu müdahalesi, belediye bütçesine yönelik etkili bir neşter olarak değerlendirildi.

DİĞER BÜTÇE KALEMLERİNDE DEĞİŞİKLİKLER

Halil Yağbasanlar, bazı müdürlüklerin bütçelerine ilişkin de önemli değerlendirmelerde bulundu. Personel giderlerinin detaylarına inerek, sözleşmeli personel olmamasına rağmen sosyal dengeden pay alındığını fark ettiklerini ve bu hatanın düzeltildiğini açıkladı. Ayrıca, Özel Kalem Müdürlüğü’nün bütçesinde yapılan kesintinin yanı sıra, Muhtarlık İşleri Müdürlüğü bütçesinin artırılması gerektiğini belirttiklerini ve bütçeye ek olarak 2 milyon TL ilave edildiğini vurguladı.

Zabıta Müdürlüğü'nün personel giderlerinin iki buçuk katına çıktığını ifade eden Yağbasanlar, bu artışın nedenini sorguladı. Meclis üyeleri, her müdürlüğün kendi bütçesini düzenleyip meclisin denetimine sunması gerektiği konusunda da hemfikir oldular.

HONDA CİVİC MAKAM ARACI ÜZERİNDEKİ İDDİALAR GÜNDEME GELDİ

Toplantının bir diğer dikkat çeken konusu ise 2023 yılında eski belediye başkanı Kazım Özgan döneminde meclis kararı ile 1 milyon 900 bin TL’ye alınan 01 ARH 165 plakalı Honda Civic marka makam aracıyla ilgili çıkan iddialar oldu. Meclis üyesi Halil Yağbasanlar, 2 milyon TL’lik bütçe ile alınan ve meclis kararıyla belediye makam aracı olarak tahsis edilen bu aracın, son günlerde sokakta konuşulan "kaza yaptı, pert oldu" dedikodularını üstü kapalı olarak meclis gündemine taşıdı. Başkan Mustafa Atlı, konuyla ilgili birim müdüründen mecliste aldığı bilgiyle aracın şu anda Zabıta Müdürlüğü’ne tahsis edildiğini ve bakımda olduğunu açıkladı. Önümüzdeki günlerde bu araçla ilgili durumun mecliste tekrar konuşulacağı belirtildi.

Toplantı öncesinde Belediye Başkanı Mustafa Atlı, 8. Geleneksel İsmet Atlı Karakucak Güreşleri’ne katkı sunan herkese teşekkür ederek bir konuşma yaptı. Atlı, Kozan’da düzenlenen bu önemli etkinliğin, Kozan Belediyesi'nin kültürel mirasına katkı sağladığını belirtti.

Özel Kalem Müdürlüğü bütçesindeki büyük kesinti ve belediye makam aracıyla ilgili iddialar, önümüzdeki süreçte belediye meclisinde tartışılmaya devam edecek gibi görünüyor.