Anahtar Kelimeler: Özgan “Acele alınmış karar”

Özgan, “Acele alınmış bir karar”

Özgan, “Acele alınmış bir karar”

Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, Kozan Devlet Hastanesi eski binasının yıkılma kararının doğru bir karar olmadığını ifade etti

v

1998 yılında hayırsever işadamı Zeki Pehlivan tarafından yaptırılan Kozan Devlet Hastanesi'nin eski 7 katlı binası için yıkılma kararı alındı. Kararın alınması ile birlikte, binanın yapımında büyük emeği olan Zeki Pehlivan binayı yıkanlara hakkını helal etmeyeceğini söyledi. Binanın yıkılmaması için vatandaşlarda yetkililere tepki göstererek, yaklaşık 30 milyon değerindeki binanın farklı alanlarda güçlendirme ve iyileştirme çalışmaları yapılarak kullanılabileceğini ifade ettiler.

Kozan Ekspres Gazetesi’ne konu ile ilgili olarak önemli açıklamalarda bulunan Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, yıkılma kararının doğru bir karar olmadığını, güçlendirme çalışmalarının yapılarak binanın farklı alanlarda kullanılabileceğini söyledi. Kozan Kent Konseyi Başkanı Derya Tüfekli’de, alınan kararırın doğru bir karar olmadığını kendi yönetimleri arasında yapacakları toplantının ardından kamuoyuna açıklama yapacaklarını ifade etti.

Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, eski günleri hatırlatarak Sağlık Bakanlığı’nın yeni hastane yapma kararı aldığında kendilerine Hapis Boğazı civarında 100 dönümlük bir arsanın tahsis edilebileceğini ifade ederek, yeni hastane binası yapılırken orada binlerce ağacın katledildiğine dikkat çekti. “Ben bunu hiçbir zaman tasvip etmedim, şu anda da etmiyorum” diyen Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan; "Yeni yapılan bina dahi kapasitesini doldurdu. İlerleyen yıllarda yeni ek binalara ihtiyaç duyulacak. Eski iki binada güçlendirme yapılarak hizmete koyulabilirdi. Bu mümkündü. Hayırsever Zeki pehlivan abinin yaptığını ben çok yakından biliyorum. Vicdanlarımızı sorgulamak gerekiyor. Bir kişi orayı yaptırmış, hayır yapmış kendisine sorulmadan neden böyle bir yıkılma kararı alındı? Onu merak ediyorum. Ben burada Zeki abiye hak veriyorum. Yıkılmadan sorunlar çözülebilirdi. Zaten eski bina yıkılmıştı. Otopark olarak kullanılıyor. Bir şekilde fonksiyon kazandırılabilirdi” dedi.

“Elimden gelen yerlere ulaştım”

Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, eski devlet hastanesi binasının yıkılmaması için kendisinin gerekli yerlere müracaat ettiğini söyledi. Ancak, yaptığı bütün girişimlere rağmen konunun düzelmediğini ifade etti. Özgan, binbir zorluklarla hayırsever vatandaş tarafından yaptırılan hastanenin bu şekilde yok edilmemesi gerektiğini ifade etti. Bu yapılan davranışla diğer hayırseverlerin de etkileneceğinin altını çizen Belediye Başkanı Kazım Özgan, şu anda yapılanın yanlış olduğunun vurguladı.

“Önümüzdeki yıllarda hastane yetersiz kalacak, yeni binaya ihtiyaç duyulacak”

Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, yıkılma kararı alınan eski devlet hastanesi binası ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, mevcut yeni hastanenin kapesite itibari ile dolduğunu, ilerleyen yıllarda yeni binaya ihtiyaç duyulacağına dikkat çekti. “Orası ek olarak kullanılabilir, kadın doğum hastanesi olabilir” diyen Özgan; “Bana göre acele bir karar verildi. Son 1 hafta içerisinde sizlerin de sayesinde gündeme taşındı. Eski binalar onarılıyor. Bu hastanede onarılabilir, güçlendirilebilirdi. Yapılanı gerçekten doğru bulmadım” dedi.

“Vermezler, alamayız”

Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, mevcut olarak kendilerinin de önümüzdeki günlerde yeni bir belediye binası yapmak için girişimlerde bulunduklarını ifade ederek, sorulan “Burası Kozan belediyesi’ne verilebilir mi?” sorusuna cevaben; “Vermezler, alamayız” ifadelerini kullandı.

Kozan Kent Konseyi Başkanı Derya Tüfekli’de yapılan uygulamanın yanlış bir uygulama olduğunu, gün içerisinde kent konseyi yönetimi olarak toplantı yapacaklarını, daha sonrasında da konunun enine boyuna değerlendirmesi yapıldıktan sonra kamuoyuna açıklama yapacakları