Anahtar Kelimeler: Özgan Parti yolcusu ?

Özgan Ak Parti yolcusu mu?

Özgan Ak Parti yolcusu mu?

Saadet Partili Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın küskünlere yönelik “geri gelin” çağrısı üzerine eski Ak Partili Kazım Özgan’ın Ak Partiye geri dönüş yapacağı beklentileri her geçen gün yükseliyor.

İlk olarak, 2004 yılında Ak Parti’den Kozan Belediye Başkanı seçilen Kazım Özgan 2014 yılına kadar Ak Partili Belediye Başkanı olarak görev yapmıştı. 2014 yılında gerçekleşen yerel seçimlerde Ak Parti’nin 3. kez adayı olan Özgan, belediye başkanlığı koltuğunu MHP’li Musa Öztürk’e kaptırmıştı. Aradan geçen 5 yılın ardından 2019 yılında yapılan yerel seçimler öncesi AK Parti’den tekrar belediye başkan aday adayı olan Kazım Özgan, partisi AK Partinin Milliyetçi Hareket Partisi ile ittifak olarak seçime girmesi kararının ardından, Ak Parti’den istifa ederek Saadet Partisi’nin Kozan Belediye Başkan adayı gösterilmişti.

Seçimlerde 2. sırada yer almıştı

İddialı bir seçim dönemi geçiren Kazım Özgan, 31 Mart yerel seçimlerinden 2. sırada çıkmıştı. Seçimlerin ardından Belediye Başkanlığı’nı kazanan MHP’li Nihat Atlı’nın hukuki nedenlerden dolayı belediye başkanlığı yapamayacağı iddiasında bulunan Saadet Partisi İlçe Teşkilatı YSK’ ya başvurması ile ilgili sürecin ardından, YSK MHP’li Nihat Atlı’nın hukuki nedenlerden dolayı ile belediye başkanlığı yapamayacağı kararına vardı. Alınan kararın ardından belediye başkanlığı mazbatası seçimlerde 2. sırayı alan Saadet Partili Kazım Özgan’a verilmişti.

Gerçekleşen sürecin ardından YSK’dan mazbatasını alan Kazım Özgan belediye başkanlığı koltuğuna 3. kez yeniden oturmuştu.  Yaklaşık 1 yıldan bu yana Saadet Partili belediye başkanı olarak koltukta oturan Başkan Özgan, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nu ilçemizde ağırlamıştı.

Özgan Çelik ile görüşecek

1 yıl süre içerisinde sürekli olarak meclis kararları ile gündeme gelen Kazım Özgan son günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın küskünlere ve Ak Parti’den gidenlere yönelik geri dönün çağrısı üzerine Ak Parti’ye tekrar geçeceği iddiaları kamuoyunda gündem olmuş durumda.

Kazım Özgan’a yakın ve ekibinde yer alan birçok isim Kazım Özgan’ın Ak Parti’ye geçmek için hazırlık yaptığı, konu ilgili olarak Ak Parti Sözcüsü Ömer Çelik ile görüşme için randevu talebinde bulunduğu iddia edilirken, Kazım Özgan yakın çevresine “sabırlı olun kısa süre içerisinde güzel şeyler olacak” dediği iddialar arasında.

Gözler Bilgili ve Özçelik’de

Gözler Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan kadar Saadet Partisi İlçe Başkanı Muammer Özçelik ve Ak Parti İlçe Başkanı Yusuf Bilgili’ye çevrilmiş durumda.

Yaşanan süreci Kazım Özgan sessiz sedasız beklerken, Saadet Partililer ile Ak Partililerin bu sessizliği bozup bozmayacakları merak konusu