Özgan, “Anavarza’yı kaptırmayız”

Özgan, “Anavarza’yı kaptırmayız”

Anavarza Antik Kenti’nin Kadirli'ye bağlanacağı iddialarına karşılık Belediye Başkanı Kazım Özgan: "Anavarza'yı kaptırmayız. Bir operasyon olursa bizim tetikte olmamız lazım. Anavarza gidemez.”

Son günlerde Adana gündemini oldukça meşgul eden Osmaniye'nin Büyükşehir olduktan sonra Ceyhan'ın Osmaniye'ye bağlanacağı iddialarının ardından Kozan sınırları içerisinde bulunan ve birçok medeniyete ev sahipliği yapan Anavarza Antik Kenti’nin de Kadirli'ye bağlanacağı iddialarına karşılık Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan net bir şekilde konuştu. Sehlikoğlu Çiftliği’nde açılan fotoğraf sergisinde gelen bir soru üzerine açıklama yapan Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan:

“Böyle bir şey yok diyorlar. Ama duyumlarıma göre Osmaniye'nin Büyükşehir olacağı söyleniyor. Anavarza değil de, benim duyduğum başka şeyler var. Anavarza’yı kaptırmayız onu söyleyeyim. Bu konu Jülide Sarıeroğlu'na da aktarılmış, o da: “Asla böyle bir şey olamaz” demiş. Ama mücadele edeceğiz. Şu anda net bir şey yok. Ama bir operasyon olursa biz de tetikte olmamız gerekir. Anavarza gidemez. Zaten Cennet Vadisi’nde oldu. Onunla ilgili mücadelemiz sürüyor” ifadelerini kullandı.

Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan'ın bu açıklaması büyük yankı bulurken, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı’nın da Osmaniye'nin Büyükşehir olduktan sonra Ceyhan'ın Osmaniye'ye sınırlarında katılacağı söylemi ile ilgili olarak da Adama gündemi son günlerde oldukça meşgul. Şimdi de Anavarza Antik Kenti’nin Kadirli’ye bağlanacağı söylemleri gündemi meşgul etmeye başladı.