ÖZGAN, 'BİATÇI DEĞİLİM, SON DURAK İYİ PARTİ, DAHA YAPACAK İŞİMİZ VAR'

ÖZGAN,

Kozan'da 2019 yılından bu yana belediye başkanlığı görevini yürüten Kazım Özgan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kapsamında yerel ve ulusal basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Etkinlikte yaptığı açıklamalarda Özgan, 2019 yerel seçimlerinde AK Parti'den aday adayı olduğunu, Cumhur İttifakında belediye başkanlığı adaylığının %40'ın üzerinde oyu olan partiye değil de %10 oy alan partiye verilmesinden dolayı karşı çıktığını bundan dolayı Saadet Partisi'ne geçtiğini belirtti. Saadet Partisi ile 2023 Nisan ayına kadar görev yaptıktan sonra, yaşanan bazı olaylar ve gördüğü yanlışlıklar sonrasında AK Parti'ye geri döndüğünü ifade etti.

Özgan, bu geçişten sonra beklentilerin yerel seçimlerde adaylığın Ak Partiye verileceğini düşündüğünü ancak sanki babadan oğula geçen saltanat misali yine aynı partiye adaylık verildiğini söyledi. 
Kendisinin biat eden bir kişiliğe sahip olmadığını ifade eden Özgan İyi Parti'den teklif aldığını ve bu teklifi değerlendirerek geçiş yaptığını belirtti. Kendisine duyulan güvene vurgu yaparak, İyi Parti içindeki herkesin iyi niyetli olduğunu ifade etti.

Başkan Özgan, bundan sonra siyasi partide başka bir değişiklik yapmayacağını ve İyi Parti'de kalacağına şerefi üzerine söz verdi.

Geçmiş dönemde Kozan'a birçok hizmet kazandırdığını belirten Özgan, özellikle Kozan Kalesi restorasyonu konusunda önemli adımlar atıldığını söyledi. 31 Mart yerel seçimlerinden sonra bu projeyi hızlandırarak Kozan Kalesi'ni tarih turizmine kazandırmayı hedeflediğini ifade etti.
Cumhur İttifakında adaylık Ak Partiye verilmiş olsaydı bir başka kişi dahi aday gösterilse kendisinin o adaya destek vereceğini ifade eden Özgan yanlış yapılan her şeyin karşısında olacağını söyledi.
Geçmişte AK Parti'ye geçerken söylediği "teröristlerle yol yürümem" sözünü genel bir ifade olarak kullanmadığını belirten Özgan, bu sözünü bazı siyasetçilerin PKK ve HDP ile işbirliği yapmasına yönelik bir eleştiri olarak söylediğini belirtti. Kendisinin Zeydan Karalar ile herhangi bir problemi olmadığını ifade ederek, İstanbul'da Adana Günlerinde başlayan bir görüşmeyi telefonda devam ettiklerini ve görüşmeye devam edeceklerini söyledi.

Kazım Özgan, Kozan'a daha fazla hizmet sunma amacında olduğunu vurgulayarak, İyi Parti'nin son durak olduğunu ve bundan sonra başka bir partiye geçmeyeceğini belirtti. Özgan, insanların kendisine duyduğu inancın yüksek olduğunu söyleyerek, %40 seviyesinde oy alma potansiyeline sahip olduklarını tekrarladı. Gelecek seçimlerde Kozan'ın kaderini belirleyeceklerini söyledi.