Anahtar Kelimeler: Özgan 'Hakkımızı istiyoruz'

Özgan, 'Hakkımızı istiyoruz'

Özgan,

Belediye Başkanı Kazım Özgan, sloganlarının “Vilayet hakkımız geri verilsin” olduğunu dile getirdi.

Son günlerde Kozan gündemine Kozan Ekspres Gazetesi’nin yaptığı haberlerle oturan Kozan'ın vilayetlik hakkının geri verilmesi ile ilgili olarak Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan’da basın açıklaması gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Kazım Özgan, sloganlarının “Vilayet hakkımız geri verilsin” olduğunu dile getirdi.

Kozan Ekspres Gazetesi olarak, son günlerde gündeme taşıdığımız Kozan’ın vilayetlik hakkının geri verilmesi ile ilgili olarak güzel gelişmeler yaşanıyor. Geçtiğimiz günlerde AK Parti milletvekilinin bir tanesi 2023 yılında 100 il projesinden bahsetti. Bu haber yayıldıktan sonra Türkiye'deki il olabilecek bütün ilçeler harekete geçti.

Konu ilk olarak, Kozan Kent Konseyi’nde görüşüldü. Birlik ve beraberlik içerisinde hareket edilerek 1926 yılında elimizden alınan vilayetlik hakkının geri alınması konusunda çeşitli çalışmaların ve propagandaların yürütülmesi gerektiğine karar verildi.

Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan'da eski belediye binası, şu an Kent Müzesi olarak faaliyet gösteren bina önünde basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Belediye Başkanı Kazım Özgan, geçmiş yıllarda kendilerinin belediye olarak, vilayetlik hakkının geri alınması ile ilgili çeşitli çalışmalar yaptığını söyleyerek şu ifadelere yer verdi: "

“Kozan kadim bir şehir. Osmanlı'da Sancak yani il idi. 1920'de Mareşal Fevzi Çakmak Kozan milletvekili. 1926'ya kadar biz il idik. Vilayet hakkımızı geri istiyoruz. Belediye olarak, biz Kozan'ın tarihininin, kültürünün, nüfusunun, ekonomisinin anlatıldığı bir kitapçık yaparak vilayetlik hakkımızı geri istemek için meclisteki bütün milletvekillerine bu kitapçığı dağıtmıştık. Yine o yıllarda Adana Gazeteciler Cemiyeti’nde bütün gazeteciler ile bir araya gelerek vilayetlik hakkımızı geri istemiştik. Yine o yıllarda Kozan Belediye Sineması’nda sivil toplum örgütleri, milletvekilleri, siyasetçiler, bürokratlar, iş adamları, esnaflar ve vatandaşlarla birlikte bu konuyu gündeme getirmiştik. Şimdi, yeniden gündeme getiriyoruz. Biz, zaten potadayız. Eğer bir ilçe il olacaksa biz birinci sıradayız ama olmasa da Kozan'ın vilayetlik hakkının geri verilmesi gerekir. Buradan kanun yapıcılarına Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne talebimizi iletiyoruz. Geçmişte Sancak olan ilçelerin hepsi hakkını aldı. Bir Kozan kaldı. Cumhuriyetin 100. yılında Kozan'a bu armağanın verileceğine inanıyorum. Ben buradan tüm siyasi partilere şunu da iletmek isterim. Seçimden önce bütün bakanları, genel başkanları, milletvekilleri gelecek. Hepsinden Kozan'ın vilayetlik hakkının geri verilmesi ile ilgili olarak söz alsınlar. Bunu özellikle belirtiyorum. Ben bugüne kadar bu çalışmayı yaptım. “Oy istiyorsanız, Kozanlının bu talebi içinde söz vermelisiniz” demeliyiz. Tekrar söylüyorum. Vilayetlik hakkımızı geri verin. Kozan Ekspres Gazetesi sahibi Hüseyin Erciyes'i de bu konuyu defalarca gündeme getirdiği için ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.