Özgan ve beraberinde 27 kişiye soruşturma yolu açıldı

Özgan ve beraberinde 27 kişiye soruşturma yolu açıldı

Aralarında Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan'ın da bulunduğu 28 kişi hakkında İç İşleri Bakanlığı, FETÖ ye, Kozan Belediye Meclisi tarafından yapılan imar durumu değişikliği ile ilgili olarak soruşturma izni verdi.

İlçemiz Karacaoğlan Mahallesi Şehit Hüseyin Soydan Caddesi üzerinde bulunan hazineye ait arsada imar durumu değişikliği yapılarak, FETÖ ye tahsis edilmesi ile ilgili olarak sürdürülen dava nedeni ile İç İşleri Bakanlığı, dönemin Belediye Başkanı Kazım Özgan, yanısıra kararda imzası bulunan Belediye Başkan vekili Abidin Kaymak, belediye encümen üyeleri, imar müdürü ve çok sayıda belediye personeli hakkında soruşturma izni kararı verdiği öğrenildi.
İç İşleri Bakanlığı tarafından alınan kararın Kozan Kaymakamlığı tarafından toplam 28 kişiye tebliğ edildiği, tebliğin ulaşmasının ardından 10 gün içerisinde Sayıştaya itirazda bulunabileceklerinin altı çizildi. Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan'ın alınan hiç bir kararda imzasının bulunmadığı, "denetim görevini yerine getirmediği" gerekçesi ile soruşturma izni verildiği öğrenildi. Yaşanan gelişmelerin üzerine soruşturma izni verilen 28 kişinin sayıştaya itirazda bulunması bekleniyor. Alınan kararın ardından Kazım Özgan'ın Belediye Başkanlığından el çektiridiği iddialarının doğruyu yansıtmadığı öğrenildi. İlerleyen sürecin nasıl ve ne gibi sonuçları ortaya çıkaracağı merak konusu.