Anahtar Kelimeler: Özgan' açıklama geldi

Özgan'dan açıklama geldi

Özgan

Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan son günlerde kendisi ve geçmiş dönemde birlikte çalıştığı bazı isimler hakkında çıkan haberlerle ilgili olarak açıklama yaptı.

Yapılan imar durumu değişikliğinin FETÖ ile ile alakasının olmadığını, konunun 2012 yılında gerçekleştiğinin altını çizdi. Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan son günlerde Kozan gündemini sıkça meşgul eden imar durumu değişikliği ile ilgili olarak açıklama yapma gereği duyduğunu ifade ederek yazılı basın açıklaması yaptı. Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan olayın iç yüzünü belgelerle birlikte yaptığı yazılı basın açıklamasında anlattı. Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan' ın yaptığı açıklama;

"Son günlerde sosyal medya organlarında meclis üyeleri, belediye personelleri ve şahsımın içinde bulunduğu 27 kişi ile alakalı haberler yapıldığından dolayı bu açıklamayı yapma gereği duydum. 
Öncelikle bazı basın organlarının paylaştığı gibi bu durumun Hain FETÖ/PYD ile hiçbir alakası yoktur. 2012 yılında Adana Valiliğinden  Defterdarlık Milli Emlak Dairesi Başkanlığına oradan Kozan Kaymakamlığına Oradan Kozan Mal Müdürlüğüne Oradan Kozan Belediyesine gelen yazıda "Kozan İlçesi 691 ada 1 Parselde bulunan İmar Planında Emniyet Hizmet Alanı olarak görülen bu arsanın, atıl durumda olması sebebiyle ekonomiye kazandırılması ve eğitim öğretim hizmetlerinde kullanılması adına Eğitim Tesisi olarak plan tadilatının yapılmasını talep etmiştir. Belediye Meclisimiz bu yazıya istinaden Devlete ait olan Bu arsanın Vasfını Eğitim Alanı olarak tadilat yapmıştır. Bu işlem 1 Ay askıda kalmıştır. Daha sonra Bu arsanın tahsisi Kamu Kurumlarınca 2014 yılında yapılmıştır.
 Şuan ise Kozan'daki bazı Siyasilere yakın olan birileri tarafından yapılan Kumpas Şikayeti  üzerine Bakanlık İddianın doğru olup olmadığının araştırılması için soruşturma izni vermiştir.
Yukarıda belirttiğim durumlar belgelerle sabittir.
1- Bu bahsi geçen konunun tarihi 2012 yılı. Yani 17-25 aralıktan önce. 
2-. Bu arsanın tadilatının yapılmasının talep yazısı Adana Valiliği Defterdarlık Milli Emlak Dairesi Başkanlığına oradan Kozan Kaymakamlığına Oradan Kozan Mal Müdürlüğüne Oradan Kozan Belediyesine Resmi yazı ile bildirilmiştir. Kozan Belediyesi bu gelen yazıya istinaden ve kamu yararına Meclis Üyelerinin oy birliği ile ( şu anki cumhur ittifakı meclis üyelerinin bir kısmında içinde)  arsanın plan tadilatı kararı alınmıştır. 
Bu suçlamanın sadece Kozan Belediyesine şahsıma çalışanlarıma ve meclis üyesi arkadaşlarıma karşı yapılması, yapılan suçlamanın sadece siyasi amaç ve hedefler doğrultusunda yapıldığının göstergesidir ve tamamen kötü niyetlidir. Kaldı ki söz konusu işlem bir çok kurum ve kurum amirlerinin talimatı doğrultusunda yapılmış olup, Belediye sadece yetkisine giren işlemleri usulüne uygun olarak yerine getirmiştir.
Sorumluğun tamamını Belediyeye ve Belediye başkanına yüklemeye çalışmak Hukuka, ahlaka, akla ve mantığa aykırıdır. 
3- Bahsi geçen arsanın tahsisini Yapma yetkisi Kozan Belediyesinin Değildir. Tahsis 2014 yılında Mal Müdürlüğünce  yapılmıştır. Yani bu arsanın tahsisini Kozan Belediyesi değil Devlet Yapmıştır. 
4-. Bakanlık Sadece İddianın doğru olup olmadığının araştırılmasına izin vermiştir. Şahsımla alakalı soruşturmada sadece 'Denetleme Görevini Yapıp Yapmadığının Soruşturulması' izni verilmiştir.
Bazı şer odakları nereden şahsıma ve ekibime saldıracaklarını bilememiş bu durumu kullanmıştır. Şahsımın ve arkadaşlarımın burada en küçük bir kusuru yoktur. Bununda ispatı delillerle, belgelerle sabittir. Şer odakları her zamanki gibi amaçlarına ulaşamayacaklardır. Onların işi kumpas, bizim işimiz hizmettir."