Anahtar Kelimeler: Özgan günler bekliyor

Özgan´ı zor günler bekliyor

Özgan´ı zor günler bekliyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın Cumhur ittifakı yani MHP ve AKP´nin çoğunluğunda bulunan ve belediye başkanları farklı partiden olan meclislerdeki yönetime ?Topal Ördek? benzetmesini yapması Kozan´da da gerçek mi oluyor?

31 Mart yerel seçimlerinden sonra yapılan itirazlar neticesinde, Yüksek Seçim Kurulu tarafından atanan Kozan Belediye başkanı Kazım Özgan´ın başkanlığını yaptığı Kozan Belediye Meclisi´nde, AKP´li ve MHP´li meclis üyeleri ne derse ?O? oluyor. Kozan Belediye Meclisi´nde belediye başkan yardımcılarının maaşı konusunda AKP´li ve MHP´li meclis üyeleri asgari ücret olmasını önerdiler. Önergede kabul edildi. Buradan yola çıkarak, Cumhur ittifakını oluşturan partilerin meclis üyeleri, ?maaş 500 lira olsun? deselerdi o da kabul olacaktı.

Çoğunluğu sağlayan AKP ve MHP, Kozan belediye meclisinde istediğini yaptıracak pozisyonda. Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan Belediye Meclis Üyelerinin aldığı karara saygı duymak zorunda kalıyor. Ama alınan asgari ücret kararında, konuyu yargıtaya taşıyacağını da açık aleni bir şekilde belirtti. MHP Grup Sözcüsü Yusuf Eroğlu, Kazım Özgan´ın yargı çıkışına sert bir şekilde cevap verdi.

Bundan sonra ne olacak?

Kozan Belediyesi yetkililerinin yaptığı incelemelerde 36 milyon artı 10 milyon sermaye artırımı ile birlikte yaklaşık 46 milyon borcu bulunan imar Limited Şirketi, 53 milyon Kozan Belediyesi´nin borcu var. Bu ekonomik sıkıntıda Kozan Belediyesi nasıl bir çalışma yaparak bu borçların üstesinden gelecek? Borçların üstesinden gelirken, nasıl hizmet yapacak? Bu soru çok merak ediliyor.

Kozan Belediye Meclisi AKP´li ve MHP´li meclis üyelerinin çoğunluğunda 5 yıl süreyle yönetilecek. Çoğunlukta olan bu meclis üyeleri istediği kararı alacak, istedikleri kararı da almayacaklar. YSK´nın atamasıyla Belediye Başkanı seçilen Kazım Özgan´ı önümüzdeki süreçte zor günler bekliyor.