Anahtar Kelimeler: Özgan’ yolunu ayırdı

Özgan’la yolunu ayırdı

Özgan’la yolunu ayırdı

Saadet Partisi Meclis Üyesi Ömer Faruk Kaymaz Saadet Partisi Kozan Belediye Meclis üyeliğinden istifa ederek Cumhuriyet Halk Partisine geçiş yaptı.

Ömer Faruk Kaymaz’ın istifasının ardından gözler Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan’ın yapacağı açıklamaya döndü.

2019 yerel seçimleri öncesinde oluşan ittifaklardan dolayı Cumhuriyet Halk Partili olan Ömer Faruk Kaymaz Kozan ittifakı çatısı altında çalışmalarını yürüten Saadet Partili Kazım Özgan'ın saflarına geçmişti. Kazım Özgan’ın Kozan Belediye Başkanı olmasının ardından Saadet Partisi'nin 6 meclis üyesinden biri olan Ömer Faruk Kaymaz o günden bugüne kadar Saadet Partisi meclis üyesi olarak görev yaptı. Etik kuralları göz önünde bulundurduğunu söyleyen Ömer Faruk Kaymaz, Saadet Partisi Meclis Üyeliğinden istifa ettiğini ve istifa dilekçesini de Kozan Belediyesi Yazı İşleri Müdürlüğüne teslim ettiğini söyledi.

Ömer Faruk Kaymaz Saadet Partili Belediye Başkanı Kazım Özgan ile siyasi olarak yollarını ayırdı. Ömer Faruk Kaymaz’ın Saadet Partisi Kozan Belediye Meclis üyeliğinden istifa etmesi ile birlikte Saadet Partisi'nin meclisteki sandalye sayısı 6 dan 5'e düştü, Cumhuriyet Halk Partisi'nin sandalye sayısı da 4'e çıktı. Kozan Belediyesi Meclisi bugün saat 14.00 da toplanacak. Saadet Partisi'nden CHP’ye gelen Ömer Faruk Kaymaz’ın bu geçişi mecliste konuşulacak konular arasında. Yaklaşık 1 yıldan fazla Ömer Faruk Kaymaz ile birlikte siyaset yapan Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan'ın da konu ile ilgili olarak açıklama yapması bekleniyor. Saadet Partisi cephesinden gelecek açıklamalar ne olacak merak konusu.