Anahtar Kelimeler: Öztürk Aday Olmayacağım

Öztürk; ? Mhp´den Aday Olmayacağım?

Öztürk; ? Mhp´den Aday Olmayacağım?

Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk; ?31 Mart´ta yapılacak olan yerel seçimlerde MHP´den aday olmayacağım.?

Sürpriz açıklama sabah saatlerinde Musa Öztürk´ün makam odasından geldi.

Musa Öztürk basın toplantısı düzenledi. Toplantının ana teması Musa Öztürk´ün, 31 Mart yerel seçimlerinde MHP´den aday olmayacağı yönünde oldu. Sürpriz açıklama karşısında herkes şoke oldu. Musa Öztürk´ün açıklaması herkesi şaşırttı.

2014 yerel seçimlerinde Kozan Belediye Başkanı seçilen Musa Öztürk dört buçuk yılın ardından, seçimlere yaklaşık 6 ay kala sürpriz bir açıklama yaparak, Milliyetçi Hareket Partisi´nden aday olmayacağını açıkladı. Ancak, partisinden ayrılmadığını da altını çizerek vurguladı.

Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk sabah saat 11.00´da makamında basın mensuplarıyla bir araya geldi. Basın mensupları, Musa Öztürk´ün hangi konuda açıklama yapacağını bilmiyordu.

Musa Öztürk açıklamasında; ?Biliyorsunuz ki belediye başkanlığında 5. senem. Ben bundan sonra MHP´den belediye başkan adayı olmayacağım. Belediye Başkanlığı´mı Mart ayının sonuna kadar devam ettireceğim. Halkın bana verdiği o görevi en layıkıyla yerine getireceğim.?

 Musa Öztürk bu açıklamasının ardından bu konu ile ilgili soru kabul etmek istemedi. Ancak basın mensupları ısrar edince üstü kapalı da olsa cevaplar verdi. Musa Öztürk sebebini belirtmeden bu kararın sadece kendi kararı olduğunu ve birçok insanın haberi dahi olmadığını sözlerine ekledi.

Başka Partiden Aday Olacak Mı?

Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk MHP´den aday olmadığını açıkladı ancak başka bir partiden aday olmayacağım sözünü söylemedi. Yoruma açık bu açıklaması akıllarda soru işaretleri bıraktı. Musa Öztürk MHP´den aday olmayacaksa başka partiden aday olabilir mi? İşte bunu da önümüzdeki süreç gösterecek.

Nihat Atlı Açıklama Yapmıştı

Milliyetçi Hareket Partisi Kozan ilçe Başkanı Nihat Atlı, geçtiğimiz günlerde düzenlenen bir toplantıda Musa Öztürk´ün MHP´den aday gösterilmeyeceğini altını çize çize söylemişti. Nihat Atlı´nın bu açıklamasının ardından Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk´ün de ?31 Mart yerel seçimlerinde MHP´den aday olmayacağım? sözleri Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezi´nde bazı sorunların olduğunu ortaya koyuyor. Hem Nihat Atlı´nın aday olmayacak, hem de Musa Öztürk´ün aday olmayacağım sözleri Kozan siyasetinde daha çok konuşulacak gibi duruyor.

Peki, Musa Öztürk MHP´den Neden Aday Olmuyor?

Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk aday olmamasının sebebini açıklamadı. Sebepleri sorulduğunda cevap vermedi. Ancak, belediye başkanı seçildiği günden bu yana Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Teşkilatı ile arasının bozuk olması, Büyükşehir yasasından dolayı Adana Büyükşehir Belediye Başkanı´nın Kozan´a hizmet olarak göndermesi gereken paranın gönderilmediğini çeşitli platformlarda ifade etmesi, Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk´ün arkasından oyun mu çevrildi? dedikodularına yol açtı. Yaşanan bu siyasi kriz de Musa Öztürk´ün yeniden aday olmaması bu tür sebeplere bağlanabilir.

MHP´nin Adayı Kim Olacak?

Milliyetçi Hareket Partisi´nin öngörüsü ile aday gösterilen Musa Öztürk, 31 Mart yerel seçimlerinde aday olmayacağını belirtti. Peki, Milliyetçi Hareket Partisi´nin adayı kim olacak? İlçe başkanı Nihat Atlı çeşitli platformlarda Kozan Belediye Başkan aday adayı olacağını ifade etti. Ancak, Nihat Atlı önümüzdeki yerel seçimlerde Kozan Belediye Başkanı adayı gösterilir mi? gösterilmez mi? Bunu da zaman gösterecek. 19 Ekim´e kadar memur olarak çalışanların İstifa ederek aday adaylığı için Milliyetçi Hareket Partisi´ne başvurması gerekiyor. O zaman suresi de her geçen gün ilerliyor.

Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk´ün herkesi şaşırtan bu açıklaması siyasi kulislerde uzun süre konuşulacak. Çünkü Musa Öztürk´ün yeniden aday adayı veya aday olmaması yönünde açıklaması siyasi arenadaki bütün dengeleri bozdu. Bundan sonraki süreç nasıl işleyecek? MHP´den aday olmayacağını açıklayan Musa Öztürk´ün başka partiden aday adayı veya aday gösterilmesi durumunda kozan´daki siyaset nasıl olacak merak konusu. Bu süreçte AK Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi´nin nasıl tavır alacağı, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezi´nin nasıl yol izleyeceği hepsi merak konusu.