aaaa
23.05.2018 11:46:11
adam haklı ... herkes kazım dönemine baksın bide bu döneme baksın... gerçi bu millette akıl yokta... neyse

Anahtar Kelimeler: Öztürk Konuştu

Öztürk Net Konuştu

Öztürk Net Konuştu

Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk olağanüstü toplanan meclis sonrasında belediyede yaşanan olaylarla ilgili olarak ?belediye adına yaşanan olaydan üzgünüm. Halkımdan belediyem adına özür dilerim? diye konuşarak, MHP Kozan ilçe başkanı ve kendisi hakkında

Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk olağanüstü toplanan meclis sonrasında belediyede yaşanan olaylarla ilgili olarak ?belediye adına yaşanan olaydan üzgünüm. Halkımdan belediyem adına özür dilerim? diye konuşarak, MHP Kozan ilçe başkanı ve kendisi hakkında öne sürülen iddialarla ilgili konuştu.

Öztürk, Kozan Belediyesi meclis sonrasında yaşanan olayları ve sonrasında yapılan açıklamaları tek tek değerlendirdi. ?Kozan Belediye Meclisi olağanüstü toplanmış, Kozan Belediyesi´ne borçlanma yetkisi görüşülecekti. Olağanüstü Meclis toplantılarında gündem dışı öneri verilmez ancak 3-4 gündür bazı basın organlarında olay, ana icrasından çarpıtılıyor? diyen Musa Öztürk; ?Doğalgaz çalışmaları ve Kozan Belediyesi´ne yeni hizmet binası kazandırılmak amacıyla, ayrıca Kozan Belediyesi´ne yeni araç alımı ile ilgili İller Bankası´ndan kredi talebinde bulunduk. 30 milyonluk kredi talebiniz itibarlı belediye olmamızdan dolayı onaylandı. Bunu da meclise getirdik ancak bazı arkadaşlarımız bu borçlanmaya karşı çıktılar. Yapılacak hizmetlerin hepsi Kozan´a yapılacak. Benim cebime girmeyecek dedim ama beni bir türlü anlamadılar. Kozan´a doğalgaz geldiğinde Kozan Belediyesi´ne %10 kar verilecek. Bu kötü bir şey mi? dedi.

88 MAHALLE BİZDEN HİZMET BEKLİYOR

 Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk, Kozan Belediye meclis toplantı salonunda basın mensuplarının gündemle alakalı sorularını cevapladı. Musa Öztürk; ?Büyükşehir yasasıyla birlikte 88 köyde bize bağlandı. Köylülerin hepsi hizmet bekliyor. Kozan Belediyesi´nin elinde olan ve gelir getiren bütün birimler Adana Büyükşehir Belediyesi´ne bağlandı. Elimizde gelir kalmadı. Köyler bize bağlanmadan önce belediyenin aylık 4,5 milyon geliri vardı. Arsa satışları vs. bu fiyat daha da artıyordu ama onlar da köyler yoktu. 88 köyümüz bizden hizmet bekliyor. Bunların altyapısı, kanalizasyonu, yolu, suyu her şeyi hizmet bekliyor? dedi.

MEVCUT BİNA GECEKONDU TARZINDA YAPILMIŞ

Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk, Kozan Belediye binasının deprem yönetmeliğine uygun olmadığını belirterek; ?Eski belediye arazisine yeni belediye binası yapılacağını söyledi. İller Bankası´ndan alınan kredinin bir kısmı da yapılacak yeni hizmet binası için harcanacak. 130 bin nüfuslu ilçeye böyle bir belediye binası yakışmıyor? dedi.

MECLİS ÜYELERİ TEHDİT BOMBARDIMANINA TUTULDU

İller Bankası´ndan 30 milyonluk kredinin yetkilendirilmesi için öneriyi meclise taşıdık köylere hizmet gitmesi gerekiyor. 2019 yılından sonra şehirde ne varsa, köyde de aynısı olacak. Bunları yapmak için de İller Bankası´ndan 30 milyonluk kredi istedik. Para itibarlı adama verilir. Biz talep ettik sağolsunlar oradaki aklıselim olgun arkadaşlarda çıkarmışlar. Biz de bunu meclise getirdik. Meclise getirdiğimizde de maalesef üzüntüyle söylüyorum, meclis üyelerimiz bir tehdit bombardımanına tutuldu. Hani mafya falan diyorlar ya mafya kimse ben bilmiyorum. Yani mafyanın çetenin ne olduğunu, ben eskiden polis şefi olduğundan dolayı çok iyi bilirim. Mafya birden fazla olmaktır. İhaleye fesat karıştırmak, şantaj yapmaktır, tehdit etmektedir. Burada 4 senedir ne yapıldıysa ilgili arkadaşların huzurunda yapılmıştır. Bu lafları söyleyenler lafın nereye gittiğini iyi bilmeleri lazım. Yarın özrün, kabahatinden büyük olur. Kamuoyunda da 3-4 gündür bunlar dönüyor. Kime şantaj yapmışlar, kimin 13 yaşındaki kızını kaçırmışlar, kimle kimden çek-senet mafyalığı yapmışlar. bunların adını koyarsın sonra da altını doldurursun, ondan sonra muhatabını suçlarsın.

BEN MHP´YE UZAYDAN GELMEDİM

 Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk, MHP Kozan ilçe başkanı Nihat Atlı´nın partimizle bir bağı yok sözlerine cevap verdi. ?Ben MHP´ye uzaydan gelmedim. %100 Ak Parti´nin elinde olan bir şehre sizlerin sayesinde Belediye Başkanı seçildim. Ne yapacağımı anlattım. Arkadaşlar da benim arkamda dimdik durdular, şu anda ben 130.000 kişinin temsilciliğini yapıyorum. Ben burada emanetiyim? dedi.

KOZAN´A NE KADAR PARA GELİYOR

 Kozan´da gelir getiren bütün birimler adana büyükşehir Belediyesi´ne gitti. Bundan 5 sene önce kişi başına 23 lira geliyordu. Yaşanan ekonomik dalgalanmalardan dolayı bu para 17 lirayı geçmiyor. Bundan dolayı aylık tekabül eden para  1 milyon 800 bin lira ile 2 milyon 200 bin lira arasında değişiyor. Ben geldiğinde asgari ücret 700 liraydı şimdi 1600 lira. Aradaki farkı sizlerin takdirine bırakıyorum?

KOZAN BELEDİYESİ´NİN 51 MİLYON LİRA BORCU VAR

Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk, ?Kozan Belediyesi´nin şu anki mevcut borcunun 51 milyon lira olduğunu söyledi. Öztürk; ?2014 yılında 33 trilyon borçla aldık biz Kozan´ı ama 88 köy mahalle yoktu. Sonra Gazi Köyü´nde bize bağladılar. Tazminatlarla birlikte 8 trilyon para ödedik. Bu arada da belediyemizin yapması gereken işlemler devam etti. 4 yıllık sürede Kozan Belediyesi´nin borcu 51 milyon lira oldu. Esnafa olan 10 milyonluk borcu 4 milyona indirdik. Biz bunu sosyal adaletle yapıyoruz. Herkese eşit duruyoruz?

BELEDİYE MECLİSİ´NDEKİ KAMERALAR ÇALIŞIYOR

Yaşanan olayla ilgili yapılan ortak basın açıklamasında, Kozan Belediye Meclisi´ndeki kameraların çalışmadığı ve kayıtların alınmadığı belirtilmişti. Musa Öztürk buna yalanlama getirdi. ?kameralarımız merak etmesinler kayıtta. Her şey kayıt altında. Hatta o günkü yaşanan olayın görüntüleri de şu anda poliste ve savcılıkta. Soruşturma devam ediyor.

BAZILARI KENDİNİ DEVLET BEY´İN YERİNE KOYUYOR

Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk MHP Kozan ilçe başkanı Nihat Atlı´yı kastederek; ?Bazıları kendini Devlet Bey´in yerine koyuyor. Bir ilçe başkanının görevi nedir? Sen Devlet Bahçeli misin arkadaş? Aldın, verdin, sattın, istifa ettirdin. Benim Partiliyimi sana mı soracağım? Sen şuna bak önce, ben Cumhur ittifakını bozuyor muşum? Ben mi bozuyorum Cumhur ittifakını. Yoksa bu olayları reva görenler mi?

YAŞANAN OLAYI ANLATTI

?2 gündem maddesi görüşüldükten sonra meclis sona erdi. Burada bazı meclis üyesi arkadaşlarımız da oturup konuşuyorduk. Merdivenlerin orada aniden bir gürültü çıktı. Daha sonra dışarı çıktık. Bir kargaşa çıkmıştı. Olmaması gerekiyordu. Belediyeye yakışmaz. Ben kavga adamı değilim. Buraya kavga etmeye gelmedim. Kozanlıma hizmet etmeye geldim. Bunu herkes iyi bilsin. Kavgayı sevmem ama korkmamda. Geçmişim geleceğimin teminatıdır. Geçmişimi kimse fazla uğraşmaya kalkmasın. O geçmişte kimlerin başına ne iş geldi. O yaşanan olaylar da bu kardeşinizin en ufak bir adı bile geçmedi, leke gelmedi. Musa Öztürk adını kimseye lekeletnmem. Kimse kumpasa, arkadan dolanmaya çalışmasın. Kimse oraları, şuraları baskı altına almaya çalışmasın  ?

?KİMSE BİR KAŞIK SUDA FIRTINA YARATMASIN?

Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk; ?Oraları buraları rahatsız etmesinler. Ben eski bir polis şefi olarak kimlerin nereleri ne şekilde rahatsız ettiğini baskı altına aldığını biliyorum. Ankara´da da Kozan´da da, adalet var, savcılar var, hakimler var. Son günlerde yine kumpasa başladılar. Hiç kimse Musa Öztürk´e türlü türlü kumpas kurarak başka yerlere çekmeye çalışmasın. Meşru zeminde herkesle oturur tartışırım. Kimseye veremeyecek hesabım yok. Hiç kimse öküz altında buzağı aramasın. Geçmişimle ilgili hiç kimse öyle ya da böyle konuşmazsın. Önce kendilerine aynada baksınlar, sonra başkaları hakkında konuşsunlar. Kimin kim olduğunu kamuoyu iyi biliyor. Önce aynaya baksınlar. Bazılarına ayna bile 2 dakika dayanmaz. Öyle düşünüyorum?

MECLİS TOPLANTILARIMIZ BASINA AÇIK

Ortak kınama basın açıklamasında meclis toplantılarına basın mensuplarının alınmadığını basın mensuplarının baskı altında kaldığı iddia edilmişti. Musa Öztürk ?basın mensupları bütün meclis toplantılarımıza girebilir. Kesinlikle baskı altında hiç Kimse kalmasın. Biz kimseye baskı uygulanıyoruz? dedi.

?BENİM BULUNDUĞUM YERDE OLMAYAN TEK ŞEY KAVGA?

 Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk; ?iddia edildiği gibi kavgadan önce ben kimseye kaş göz hareketi yapmadım. Benim Bulunduğum ortamda hak olur, hukuk olur, adalet olur ama kavga olmaz. O gün meclis toplantısından sonra bazı meclis üyeleri ile beraber 30 milyonluk kredi ile ilgili konuşuyorduk. Musa Öztürk kaş hareketi yapmış, göz hareketi yapmış elinizi vicdanınıza koyun şu mübarek günde olayı çarpıtmayın? dedi.

YEĞENLERİ İLE İLGİLİ KONUŞTU

Musa Öztürk geçmişte spontane, olmaması gereken bir olay yaşandı. Bundan 10 sene önce maalesef Adnan Menderes parkının orada bir olay oldu. Ondan dolayı yeğenlerim hapis yattı. Cezalarınıda çektiler. Biz adalete hiçbir zaman müdahale etmedik. 6 tanesini ağırlaştırılmış 5 tanesine de müebbet hapis verilmişti. Daha sonra da 6 kişi 8 ile 12 yıl arasında hapis yattı. 5 kişi de serbest bırakıldı. Biz o adalete o gün de güvendik, şimdi de güveniyoruz. Yani bunu kast ediyorlarsa bilmiyorum. Hadisenin derinliğini bilen biliyor. Bunun haricinde şantaj, tehdit veya başka bir şey yok. Bunu söyleyen arkadaşlar iyi bilsinler. Geçmişine baktığın zaman nerede olduğunu görürsün. Herkes geçmişine baksın. Musa Öztürk´ü de ağzına alırken 3 kulhü bir elham okusun.?

HERKES KENDİNE BAKSIN

Musa Öztürk ?bugün ilçe başkanının işgal ettiği yerleri herkes biliyor. Otogar, düğün salonu, mezbahane. Başka isimle veya başka bir şekilde kendinde. Kira veriyor veya vermiyor onu da Büyükşehir bilir. Önce kendisine baksın. Ondan sonra onun bunun hakkında konuşsun. Sırça köşkünden sağı solu taşlamasın?

MAKSATLARI ÜZÜM YEMEK DEĞİL BAĞCIYI DÖVMEK

Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk; ?Ben burada bağcıyım. Kozan için ne gerekiyorsa yaparım. Biz 400 gram ekmeğİ iki liraya satıyoruz. Fırıncılar 300 gram ekmeği 2 liraya satıyor. Biz onlardan yüzde yirmibeş daha ucuz satıyoruz. 5000 kişiye de bedava ekmek veriyoruz. Parası olan da bu maaliyeti ödesin. Biz zam getirmedik fiyat ayarlaması yaptık?

YAŞANAN OLAYI PARTİ YETKİLİLERİ İLE GÖRÜŞTÜ

Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk yaşanan olayla ilgili partinin yetkili isimleri ile görüştüğünü belirterek ?Sen belediyene bak O da siyasetine baksın dediler? dedi.

EĞER BELEDİYE BAŞKANI ADAYI İSE İSTİFA ETSİN

Musa Öztürk MHP ilçe başkanı Nihat Atlı´ya ?hem ilçe başkanı olacak, hem de belediye başkan adayı olacaksın. Nasıl olacak bu iş diyerek aday olan arkadaş bulunduğu makamdan kalkacak, halkın arasına girecek. Onlarla da eşit şartlar için de hareket edecek. Kural bu şekildedir. Başka kural var diyen varsa söylesin?

3 SEÇİME GİRDİM 3 SEÇİMDE DE ADAY EDİLDİM

Musa Öztürk ?Bugüne kadar 3 seçime girdim 3 seçimde de hiçbir zaman kendim aday olmadım. Hep aday edildim. Ben hiçbir zaman adayım demedim. Şimdi de demiyorum? dedi. HAKAN AĞCA İLE EN UFAK SIKINTIM YOK

Öztürk, ?Hakan Ağca benim çocuğum yaşında bir insan. Ne saygısızlığı ne terbiyesizliğini bugüne kadar görmedim. Kendine has bir karakter yapısı var. Galiba Kale arkasındaki yerinden dolayı biraz sıkıntısı var. O sıkıntıdan dolayı da meclis üyeliğinden İstifa ederek AK Parti´ye geçti? dedi.

Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk düzenlenen basın toplantısında Kozan Belediyesi´nin yaptığı icraatlardan da bahsetti. Düzenlenen toplantı basın mensuplarının sorduğu sorular sona erdi.