Öztürk, ?Ortaklıkta hakkaniyet olur?

Öztürk, ?Ortaklıkta hakkaniyet olur?

Kozan Belediyesi Ramazan ayı münasebetiyle vatandaşlarla bir araya gelmeye devam ediyor. Aslanpaşa Mahallesi İsmet Atlı Sokak ?ta (Pazartesi pazarının kurulduğu bölge) Tavşantepe Mahallesi, Aslanpaşa Mahallesi ve Mahmutlu Mahallesi Sakinleri ile bir araya

Kozan Belediyesi tarafından Aslanpaşa Mahallesi İsmet Atlı Sokak´ta verilen iftar yemeğine binlerce vatandaş katıldı.

Kozan Belediyesi Ramazan ayı münasebetiyle vatandaşlarla bir araya gelmeye devam ediyor. Aslanpaşa Mahallesi İsmet Atlı Sokak ?ta (Pazartesi pazarının kurulduğu bölge) Tavşantepe Mahallesi, Aslanpaşa Mahallesi ve Mahmutlu Mahallesi Sakinleri ile bir araya gelindi.

Kozan Belediyesi tarafından organize edilen iftar programında ilk olarak, Grup Hatem  birbirinden güzel ilahiler söylediler. Ezanın okunması ile birlikte, Kur´an-ı Kerim okunarak dua edildi.

Yapılan iftarın ardından Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk kürsüye çıkarak gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Vatandaşın verdiği oylarla belediyeyi aldıklarını belirten Musa Öztürk, 4 yıldan bu yana kendi ekipleriyle birlikte 103 mahalleye ellerinden geldiği kadar hizmet ettiklerini belirterek şunları söyledi:

?2014´ten sonra bazı yasalar değişti. Büyüklerimiz Güneydoğu´da bazı yerlere imtiyaz geçmek için Büyükşehir yasasını çıkardılar. Maalesef buralarıda bu işe dahil ettiler. Bütün gelinlerimiz Büyükşehir´e aktarıldı. İller Bankası´ndan gelen paranın yüzde 40´ı Büyükşehir´e gidiyor. Ben, bunu söylerken bu yasanın sakatlığını anlatmaya çalışıyorum. Benim paramın yüzde 40´ını neden Büyükşehir alıyor? Bize dönüşü ne? Mademki bana yetkiyi vermişsiniz, mesuliyeti de verin. Biz burada Adana´nın sanki bir şubesi gibiyiz. Bunları mesuliyeti atmak için söylemiyorum. Biz sadece emlak vergisi alıyoruz?

Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk, kendilerinin göreve geldiklerinde Kozan´da imar planının olmadığını dile getirerek; ?Biz göreve geldikten sonra arkadaşlarımızla oturarak yeniden Kozan´ın imar planını yaptık. Çünkü, Kozan´ın imar planı 26 pin nüfusa göre yapılmıştı. Şimdi ise tam 225 bin kişiye hitap edecek şekilde imar planı düzenledik. Öyle mağdur edebiyatı yapacak bir adam değilim. Sadece Ağlıboğaz´da bir sorum kaldı. Onunla ilgili de kadastro ve harita çalışmalarını yapıyor. Bunun takipçisiyiz. İnşallah, yıl sonuna kadar bunu da tamamlayarak, oradaki vatandaşlarımızın makus kaderine çözüm bulacağız. 20 senedir duruyordu orası?.

Musa Öztürk, kendilerinin göreve geldiği güne kadar Kozan´da yeraltı çalışmasının olmadığını belirterek sözlerine şöyle devam etti:

 ?Ekiplerimizle birlikte birçok cadde ve sokağa drenaj hattı döşeyerek Kozan´daki yağmur sularını vatandaşların mağdur olmamaları için yer altına verdik. Ben bunu yaptım diye bana ?deli misin?? dediler. Ayakkabının tabanı olmazsa, üstünü istediğin kadar cilala hiçbir işe yaramaz. Önce ayakkabının tabanı olacak. Biz tabanı yaptık. Şimdi yukarıya çıkıyoruz.?

?Kozan´da tatarcık sineğinin sebep olduğu Şevkiye hastalığı vardı. Bu hastalık Tıp Literatürü´ne girdi? diyen Musa Öztürk ifadelerine şöyle devam etti:

?Şimdi var mı bu hastalık? İşbilen adamları işin başına getirirseniz, bu işleri halleder. Lavra nerede oluşur? Bataklıkta, çamurda oluşur. Tatarcık sineğinin üremiş olduğu yerleri Cengiz başkanımız ve ekibi deterjanla üç dört defa yıkadılar. Şimdi tertemiz oldu. Ne sinek kaldı ne tatarcık?? diye konuştu.

Musa Öztürk vatandaşlara; ?bugüne kadar hiç hırsızlık, rüşvet, aldı-verdi işlerini duydunuz mu? Kara kaputlu, omuzu kırık kişilerin gelip de belediyeye bir şey yaptıramadıklarını söyleyerek şunları söyledi: ?Ben onlara hiçbir şey yaptırmam. Siz arkamda olduğunuz müddetçe, hiç kimse bir şey yapamaz. Sizin hakkınızı da yiyemezler. Zehir zıkkım olsun yedirtmem, bu can bu bedende olduğu müddetçe. Ufak tefek sinek vızıltısı gibi sesler çıkıyor. Hepsinin problemi var, hepsi rant peşinde. Kusura bakmayın, sizin hakkınız size? dedİ.

Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk; ?Geçmişte, Özel İdare vardı. Çukobirlik´in oradaki şantiyedeki araçlar yasa gereği bize bağlanmıştı. Oradan bize bir çöp dahi vermediler. Bu nasıl ortaklık?? dedi.

İŞKUR vasıtasıyla kurumlara alınan işçiler ile ilgili de konuşan Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk; ?İŞKUR vasıtasıyla işçi alınıyormuş. 500 tane kadro geldi. Şimdi bu nasıl ortaklıksa 10 tanesini bize verdiler, 500 tanesini de kendileri kullanıyor. Daha doymadılar. Ondan sonra lafa geldiği zaman da ortaklık. Böyle ortaklık falan olmaz. Ortaklıkta hakkaniyet olur?

Kredi itibarlı adama verilir diyen Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk; ?Bir buçuk seneden buyana arkadaşlarımızla beraber altyapısını oluşturduğumuz çalışmalar sonrasında İller Bankası´ndan 30 milyonluk kredi çıktı. Şimdi o malum sesler diyorlar ki ?bu krediyi ne yapacaksınız?? Ne yapacağız? İnderesi´nin yolu yok. Benim orada 36 köyüm var. Nasıl gidecek vatandaşlar oraya? Diğer tarafı otoban. Devletin asıl işi nedir? Yol, su, elektrik niye yapmıyorsunuz? Ben de sizlerin hakkını bangır bangır bağırarak isterim. Hak alınmaz verilir. Bağıra bağıra o yolu yaptıracağız. Kim yaparsa da heykelini dikeceğiz. İşte o kredi o yollar da kullanılacak. İş makinaları için, asfalt için, kum, çakıl, kilit taşı için kullanılacak. AK Partili arkadaşlar Musa Öztürk´ün önünü kapatalım diye ona buna baskı yaptılar. Bizim de maalesef ilçe başkanımız dahil olmak üzere tehdit ettiler. Mecliste meclis üyelerine oy vermeyin diye. Ama aklıselim galip geldi. Biz hizmete talibiz, kavgaya dövüşe değil. Sizler için her şeyi yapacağım. Kozan´a da şanına yakışır bir Belediye binası yaptıracağım. Şimdi hak-hukuk devri başladı. İnşallah, hak gelecek, batıl zail olacak. Endişeniz olmasın. Desteğinizi esirgemeyin? diye konuştu.

Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk´ün konuşmasının ardından Grup Hatem tarafından ilahiler söylenmeye devam etti. Gece sonunda ise semazen gösterisi ile vatandaşlar güzel vakit geçirmiş oldu.

/resimler/2018-6/11/1559049404320.jpg