ÖZTÜRK; ?SU ŞEBEKELERİMİZİ DEĞİŞTİRECEĞİZ?

ÖZTÜRK; ?SU ŞEBEKELERİMİZİ DEĞİŞTİRECEĞİZ?

Düzenlediği basın toplantısında konuşan Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk çok kısa bir zaman dilimi içerisinde içme suyu şebekelerinin değişimine başlanacağını ifade etti.

Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk , Kozan Belediye Başkan Yardımcıları Mustafa Duru, Cengiz Yeşiloğlu, Yaşar Şenöz, Kozan Belediyesi Basın Danışmanı Hüseyin Erciyes,  Kozan İmar Limited Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Tatan ve Yetkilisi Ahmet Arık, yanı sıra bazı daire amirleri ve müdürleri Kozan Belediyesi Sosyal Tesisleri çatısı altında hizmet veren İskele Cafede kahvaltılı basın toplantısında bir araya geldiler.

Yapılan kahvaltı programının ardından 2 yılı değerlendiren Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk konuşmasına altyapıda yapılan hizmetler ile başladı. Öztürk konuşmasında şunları ifade etti. ? Belediye başkanları toprağın altına çok yatırım yapmazlar. Çünkü toprağın altı görünmez. Bizlerin hizmetleri birilerinin  görmesi için değil halkımıza fayda sağlaması için yaptığımız hizmetler. Ana caddelerimizde ayaklarımızı çemreyerek geçemiyorduk. Lakin yaptığımız altyapı yağmur suyu drenaj irsaliye hatları ile artık böyle bir sorunumuz şükürler olsun yok. Elbette bu hizmetimizi büyükşehir belediyemizle birlikte yaptık. Yıllardan bu yana hiçbir belediye başkanının cesaret edemediği alt yapıya girdik. Ve yüzümüzün akı ilede çıkacağız. Allahın izni ile

Su Şebekeleri Değişecek

Su hayattır. İçme sularımız normalde bizlere fazlası ile yeterli fakat  suyumuzun %50 si toprağın altında kayboluyor. Borularımız bundan 40 yıl önce aspestli borular. Bu gerçekler ışığında halkımız maalesef çok iyi su içemiyor. Bu sorunuda çözmek için kolları sıvadık. Şehir şebeke sularımızın ana hartellerinin boru değişimlerini kısa bir zaman dilimi içerisinde başlatacağız. Yine büyükşehir belediyemizle birlikte sürdüreceğimiz bir çalışmamız olacak. Tüm projelerini hazırladık. Büyükşehirden boruları talep ettik. Bekliyoruz. En kısa zamanda başlayacağız. Dedi

Büyükşehir Yasasına İlk Günden Buyana Karşı

Konuşmasına yapılan farklı hizmetler ile devam eden Öztürk, hiçbir zaman mağdur edebiyatı yapmadım. Fakat halkımızın da gerçekleri bilmesi gerekiyor. Büyükşehir  yasası ile birlikte 5 milyon civarında olan gelirimiz ortalama 2 milyona geriledi. Elbette bu kesintilerin büyük bir bölümü büyük şehir payı olarak kesiliyor. 3-5 kişinin oturup karar verdiği büyükşehir yasasına ilk günden buyana karşıyım. Şimdi Adana merkez ile Tufanbeyli ilçesi yaklaşık 200 km  şimdi soruyorum. Adana Büyükşehir Belediyesi Tufanbeyli ilçesine nasıl ulaşacak. Ulaşsa dahi ne kadar sağlıklı hizmet verecek. Bu büyükşehir yasasının bir an önce değişmesi şart 5 yılın sonunda halk bize hesap soracak. Lakin şimdi elimizde ne para var, nede yetki büyükşehir yasasının bir an öce değiştirilmesi şart.

Sorulara Cevap Verdi

Yaptığı konuşmanın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Öztürk sorulan bir soru üzerine hiçbir zaman mazeretlerin peşine sığınmadım. Lakin bu kömür bu demiri ısıtmıyor. Asgari ücreti 1300 yaptılar. Bitti mi. Bitmedi. Bunu kim nasıl ödeyecek diyen yok. Bizlerde mecburi olarak imar limited şirketinden işçi çıkartmak zorunda kaldık. İlerleyen günlerde 50-60 kişi daha çıkartmamak için mücadele ediyoruz. Lakin  imar limited batar ise  herkes işsiz kalır. Diyerek son günlerdeki işçi çıkartma işlemlerine de açıklık  getirdi. Kozan Spor sorusu üzerine ise şimdilik seyrediyoruz. Sporu siyasiler değil sporcular yapması taraftarıyım. Lakin ekonomik sıkıntılar ortada ben işçimin maaşını ödemeyezken Kozan Spora  olmayan parayı aktarmak ne kadar doğru yetimin gurabanın hakkı var. Gereken kişilerle gerekenler sorulacak elbette.

Basın mensupları ile yaklaşık 2 saat birlikte olan Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk hiçbir sorudan ve eleştiriden gocunmam lakin adaletli olacak. Hakaret içermeyecek. Hiçbir basın kuruluşuna veya yazarın düşüncelerine hipotek koymak gibi bir amacım hiçbir zaman olmamıştır. Demesinin ardından basın toplantısı sona erdi.