Anahtar Kelimeler: Öztürk yetkilileri uyardı

Öztürk yetkilileri uyardı

Öztürk yetkilileri uyardı

Ruhsatsız ve yetkisiz kömür-odun satıcıları denetlensin

Kozan Marangozlar ve Madeni Sanatkarlar Odası Başkanı Üzeyir Öztürk, “Kaçak odun ve kömür satışı yapanlara gerekli yaptırımlar uygulanmazsa, bu işi düzenli ve resmiyeti ile gerçekleştiren esnaf arkadaşlarımız büyük sıkıntıya girecektir” dedi.

Kozan’da vatandaşlar ısınma ihtiyaçlarını kömür veya odun ile yapıyor. Bundan dolayı, her vatandaş ya odun kullanmak zorunda kalıyor, ya da kömür kullanmak zorunda. Kömür ve odun satışı yapmaya yetkili, vergi levhası bulunan esnafların yanında kaçak bir şekilde odun ve kömür satışı yapanlar da bulunuyor. Vergisini ödeyen, işini nizami yapan esnaflar büyük sıkıntı yaşıyor.

Kozan Marangozlar ve Madeni Sanatkarlar Odası Başkanı Üzeyir Öztürk, kaçak odun ve kömür satışı yapanların önüne geçilmezse bu işi resmi bir şekilde yapan arkadaşlarımız büyük sıkıntı çekeceklerdir” ifadesini kullandı.

Başkan Üzeyir Öztürk gazetemize yaptığı açıklamada; “Bazılarının  açma ruhsatı yok, bazılarının  vergi levhası yok, bazılarının  satış yetkisi yok. Kaçak odun-kömür satışında mantar gibi büyüyen bir sektör var. Vergisini ödeyen, her türlü resmi işini yerine getiren esnaflarımız kaçakçılar yüzünden büyük zorluklar yaşıyorlar. Yetkili  tüm kamu kurumlarını göreve davet ediyoruz. Aksi takdirde, esnaflarımızın iş yapamaz hale geldiği bir tablo ile karşı karşıya kalacağız” dedi.

“8 tane işyeri kapandı”

Kozan Marangozlar ve Madeni Sanatkarlar Odası Başkanı Üzeyir Öztürk, kaçak olarak kömür ve odun satışı yapanlardan dolayı Kozan'da 8 işyerinin kapandığına dikkat çekti. Önlem alınmadığı takdirde bu sayının daha da artacağından şüphe duyduğunu söyleyen Öztürk, “Kozan’a doğalgaz yeni yeni gelmeye başladı. Bundan önce kömür ve odun yakarak ısınmamızı sağlıyorduk ve sağlamaya da devam ediyoruz. Hal böyle olunca, bu işin prosedürüne uyulmadan kaçak yollardan satış yapanlar var. Bunlar, ucuza mal ettikleri kömür ve odunları izinsiz ve yetkisiz bir şekilde, kanuna aykırı olarak vatandaşlara satıyorlar. Bundan dolayı, kömürcü ve oduncu esnafımız büyük zorluklar yaşıyor. Kozan'da 8 tane işyeri kapandı. Bunun daha da artmasından şüphe duyuyoruz. Önlem alınmadığı takdirde esnaflarımızın sonu hüsranla bitecek” dedi.

“Kantarlar mühürlü değil”

Üzeyir Öztürk, kömür ve odun satışı yapan iş yerlerinde bulunan kantarların belediye tarafından mühürlenmesi gerektiğine dikkat çekti. Belediye tarafından kontrolü yapılmayan kantarlarda kiloda oynama yapıldığını ifade eden Öztürk, “Bu oynamalar vatandaşın zararına oluyor. Yetkisiz satış yapan bu işyerlerinin gerekli cezai yaptırımlarla önüne geçilmesi gerekiyor” dedi.

“50 metre yakınında gıda satışı yapılamaz”

Marangozlar ve Madeni Sanatkarlar Odası Başkanı Üzeyir Öztürk, kömür ve odun satışı yapan iş yerlerinin 50 metre yakınında gıda satışının yapılamayacağını kanunlarla belirtildiğini söyledi. Kanun maddesine rağmen bu maddeye uymayan işyerlerinin olduğunu vurgulayan Öztürk, yetkili kurumların bu konuya el atarak çözüm bulması gerektiğinin altını çizdi. İnsan sağlığının her şeyin üzerinde olduğunu ifade eden Öztürk, “Kanunda belirtilen yasağa rağmen bu yasağı çiğneyenler var. Kanun maddesi gereğince, cezai yaptırım uygulaması gerekenler görev başına gelmelidir.”

Herkesi göreve davet etti

Marangozlar ve Madeni Sanatkarlar Odası Başkanı              Üzeyir Öztürk, kaçak odun ve kömür satışı ile ilgili olarak konu ile alakalı herkesi göreve davet etti. Kaçak bir şekilde, insanların sağlığı ile oynayarak satış yapanların önüne geçilmesi gerektiğini ifade etti. Öztürk; “Kim bu işle ilgileniyorsa onları göreve davet ediyorum” dedi.