Anahtar Kelimeler: sorunu büyüyor

Park sorunu büyüyor

Park sorunu büyüyor

Kozan'da her geçen gün artan araç sayısından dolayı park sorunu yaşanmaya başladı.

130.000'in üzerinde nüfusu olan ve ortalama 20.000 civarında araç kaydının bulunduğu Kozan'da her geçen gün otopark sorunu da yaşanmaya başladı. Özellikle ara caddeler üzerinde yaşanan park sıkıntısından dolayı ara sokaklar dahi araçların yoğunluğuyla dolup taşmaya başladı. Hem esnaf, hem de vatandaş durumdan çok şikayetçi. Eskiden yapıldığı gibi parkomat sisteminin yeniden getirileceğinin trafik sorununun bir nebze de olsa ortadan kalkacağına inanılıyor.

Ana caddelerde sorun büyük

Saimbeyli Caddesi, Irmak Caddesi ve Andıl Caddesi gibi büyük caddelerde gündüz saatlerinde zaman zaman araçlar park edecek yer bulamıyor. Bunun sebebi olarak, esnaflar kendi dükkanlarının önüne araçlarını park ediyorlar. Çarşıya alışverişe gelen bir müşteri ise aracıyla geldiği zaman park yeri bulamıyor. Durum böyle olunca cadde kenarlarında bulunan ara sokaklar, kaldırım üzerleri, park yapılması yasak yerler dahi araçlarla dolup taşıyor.

Ortalama 20.000 araç var

130.000'in üzerinde nüfusu bulunan Kozan'da ortalama 20.000 araç kaydı bulunuyor. Günlük bu araçların zaten dar olan ve park sorunu olan caddelere çıktığını düşünecek olursak, trafik sorunun ne kadar büyük olduğunu anlayabiliriz. Sürücüler park yeri bulamadıkları zaman dolmuş duraklarına, kaldırım üzerlerine, yaya geçitlerine araçlarını park etmek zorunda kalıyorlar. Zaman zamanda yaptıkları bu eylem karşısında trafik cezası ile karşılaşabiliyorlar. Bazı esnafların da dükkanlarının önüne duba koyarak sanki yol kendilerininmiş gibi yolu kapatması da trafik çilesini bir kat daha arttırıyor. Kozan İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı polisler birkaç gündür duba koyan esnaflar üzerinde gerekli çalışmalar yaparak, uymayanlara hakkında 888 TL para cezası uyguluyor.

Parkomat sistemi geri gelsin

Kozan'da bir dönem uygulanan parkomat sisteminin yeniden Kozan Belediyesinin himayesinde getirilmesi gerektiğine inanan bir kesim var. Parkomat sistemi ile uzun süre parkların önüne geçileceği belirtiliyor. Böylelikle vatandaşlar uzun süre park ettikleri yerde duramayacaklar ve araçlarını mecburi olarak bulunduğu yerden çekecekler. Böylelikle sirkülasyon olacak ve trafikte rahatlama olacak.

Esnaflara özel büyük otopark yapılmalı

Kozan ilçe merkezinde ara sokaklarda ve ana caddelerde var olan trafik sorununun önüne geçilmesi için özel sektörün veya belediyenin büyük bir otopark yapması gerekiyor. Esnaflar, araçlarını yapılacak olan otoparka çekince trafikte büyük ölçüde rahatlayacak. Yapılacak otoparkın merkezi bir yerde olması her esnafın dükkanına ulaşılabilir olması da sorunu çözebilir. Durum bu şekilde devam ederse, önümüzdeki yıllarda Kozan'da büyük derecelerde trafik sorunu yaşanacağı şimdiden belli.