Anahtar Kelimeler: SORUNUNA PARKOMAT ÇÖZÜMÜ

PARK SORUNUNA PARKOMAT ÇÖZÜMÜ

PARK SORUNUNA PARKOMAT ÇÖZÜMÜ

Kozan'daki araç otopark sorunu her geçen gün büyüyor. Özellikle ana caddelerdeki trafik yoğunluğu hem sürücüleri hem de vatandaşları çileden çıkartıyor. Vatandaşlar parkomat sisteminin yeniden Kozan’a gelmesini talep ediyor.

Kozan, her geçen gün nüfus artışı ile karşı karşıya kalan bir ilçe konumuna geldi. Özellikle, ana caddelerdeki trafik yoğunluğu da nüfus artışı ile birlikte her geçen gün artıyor. Kısa mesafede dahi vatandaşların araçları ile hareket ettiği düşünülürse, Kozan'daki trafik sorununun ne denli büyük olduğu ortaya çıkıyor.

Özellikle; Saimbeyli ve Irmak Caddesi ile Üstün ve Hazer Sokak’larda yaşanan trafik araç sıkıntısı her geçen gün büyüyor. Vatandaşlar; "Araçlarımızı maalesef park edecek yer bulamıyoruz. Geçmişte parkomat sistemi vardı. Paralı olduğu için vatandaşlar araçlarını bırakıp akşama kadar gitmiyorlardı. Yeniden parkomat sisteminin gelmesini istiyoruz. Böylelikle insanlar para verecekleri için araçlarını uzun süre ana caddeler üzerinde bırakmayacaklar. Bu nedenden dolayı kaymakamlık ve belediyeden talebimiz Kozan’a parkomat sistemini yeniden getirsinler. Bir nebze olsa trafikte yaşanan yoğunluk azalacaktır diye düşünüyoruz” ifadelerini kullandılar.

Parkomat sistemi ile trafik hem düzene binecek, hem de trafik polislerinin işi azalacak. Esnaflar ve çarşı merkezinde işi olan vatandaşlar yaşadıkları sorunun bir an önce çözülmesini istiyorlar. Parkomat ücretinin de minimum seviyede tutularak vatandaşların tepkisini almadan bu işin yürürlüğe girmesi gerektiği ifade ediliyor.

Ayrıca, özel otoparklarında devreye girerek esnaf kesmenin araçlarını bu otoparklara koyması kendi dükkanlarının önünü boşaltmaları gerekiyor. Esnaflar kendi dükkanlarının önüne araç park etmezlerse, gelen müşteri aracını park eder işini bitirdikten sonra yeniden orayı boşaltır. Bu da trafikteki rahatlamaya neden olacaktır.