Anahtar Kelimeler: artık!!!!

Pes artık!!!!

Pes artık!!!!

Koronavirüs vakalarının arttığı şu günlerde damda yapılan düğün pes dedirtti. Ne sosyal mesafe kurallarına uyuldu, ne de maske takıldı.

Tüm Türkiye'de olduğu gibi Kozan'da da koronavirüs vakalarında son günlerde anormal derecede bir artış gözleniyor. Artışın olduğu şu günlerde Suriye uyruklu olduğu iddia edilen kişilerin damda düğün yapması herkesi hayrete düşürdü. Müzikli, sosyal mesafe kurallarına uyulmadan, maske takılmadan kısacası koronavirüsten çok uzak yapılan düğün merasimi görenleri şaşkına uğrattı.

Dam düğünü eğlencesi

Şevkiye Mahallesi Bahadır Sokak üzerinde bulunan bir ikametin damında Suriye uyruklu vatandaşların müzikli düğün merasimi yapması mahalle sakinlerini şaşkına uğrattı. Koronavirüs tedbirleri kapsamında düğün merasimlerinin nasıl yapılacağı konusunda genelge yayınlanmıştı. Ancak yapılan bu düğün genelgeden çok uzak, sanki koronavirüs vakası yokmuş gibi yapıldı. Sokakta yapılan düğünlerin yasak olması da yapılan düğünün önüne geçemedi. Sokakta yapılamayan düğün evin damında yapıldı.

Maske mesafe kurallarına uyulmadı

Koronavirüs tedbirleri kapsamında uyulması gereken kurallardan biri olan maske ve mesafe koronavirüsten korunmak için en önemli tedbirlerden bir tanesi. Suriye uyruklu vatandaşların damda yaptıkları düğün eğlencesinde maske ve mesafe kurallarına uyulmadığı da gözlendi. Halay çeken, oynayan Suriyelilerin dam düğünleri görenleri korkuttu. Normal şartlarda herkes birbirinden korkarken Suriyeli vatandaşların korkusuzca bu şekilde düğün yapması da pes dedirtti.