Portakal Bahçesinde Eğitim!

Portakal Bahçesinde Eğitim!

Özel Burç Kozan Koleji öğrencileri portakal bahçesinde yapmış oldukları eğitimde toplama ve çıkarma işlemlerini uygulamalı olarak öğrendi. Bir taraftan portakal toplayarak matematik işlemi yapmayı öğrenen Burçlu minikler bir taraftan da eğlence dolu anlar

Özel Burç Kozan Koleji öğrencilere derslerde verilen eğitimin zihinlerinde pekişmesi ve daha kalıcı olması için uygulamalı eğitim modeline büyük önem veriyor. Çeşitli etkinlikler düzenleyerek öğrencilerinin zihinsel ve fiziksel gelişimini sağlayan Özel Burç Kozan Koleji zenginleştirilmiş eğitim modeli ile velilerin büyük beğenisini topluyor.

Özel Burç Kozan Koleji 1. sınıf öğrencileri toplama ve çıkarma işlemlerini portakal bahçesinde yapılan derste uygulamalı olarak öğrendi. Portakalı ile ünlü olan Adana’nın Kozan İlçesi’ndeki portakal bahçesinde matematik dersi yapan Burçlu öğrenciler ilk olarak ağaçlardaki portakalları saydılar. Daha sonra ağaçtaki portakalları tek tek toplayan öğrenciler bir taraftan çıkarma işlemi yaparak ağaçta kalan portakalları hesaplarken, bir taraftan da toplama işlemi yaparak ağaçtan almış oldukları portakalları hesapladılar.

Burçlu öğrenciler daha sonra aynı portakal bahçesinde açmış oldukları çukurlara koydukları bilyelerden öğretmenlerinin istemiş olduğu kadarını çıkartarak çukurda kalan bilyelerini saydılar. Portakal bahçesinde matematik dersi işlemenin keyfini süren Burçlu minikler, her dersi bu şekilde uygulamalı olarak öğrenmek istediklerini söylediler.

GÖRMEZ: “EN İYİ ÖĞRENME METODU UYGULAMALI EĞİTİMLER”

Öğrencilerin Sınıf Öğretmeni Nedim Görmez, 1. sınıf öğrencilerine çıkarma işlemeni anlatmanın ilk etapta biraz zor olduğunu belirterek, çıkarma işlemini öğrencilere en iyi öğretme metodunun uygulamalı eğitimler olduğunu söyledi. Bu nedenle portakal bahçesinde ders yaptıklarını belirten Nedim Görmez, “Öğrencilerimiz burada ilk olarak ağaçtaki portakalları saydı, sonra kendilerinden istenildiği kadar portakalı ağaçtan topladı ve çıkarma işlemi yaparak da ağaçta kalan portakalları hesapladı. Bu sayede toplama ve çıkarma işleminin temel mantığını öğrenen öğrencilerimiz, diğer matematik konularını da kolayca kavrayacaktır.” dedi.

KAYA: “ÖĞRENMEYİ KOLAYLAŞTIRIYORUZ”

Özel Burç Kozan Mimar Fatma Tutar İlkokulu Müdürü A. Hadi ise, okul olarak yaşayarak, görerek ve dokunarak öğrenmeye büyük önem verdiklerini belirterek, öğrencilerin öğrenmelerini ve kavramalarını kolaylaştıracak sosyal faaliyetlerle bu süreci desteklediklerini ifade etti. Bu tür etkinliklerle aynı zamanda eğitim ve öğretimi daha eğlenceli bir hale getirdiklerini belirten Kaya, “Biz okul olarak öğrencilerimize vermiş olduğumuz eğitimi en kolay şekilde sunmaya çalışıyoruz. O yüzden derslerde verilen bazı örnekleri de gerçekte yaşatarak, verilen bilgilerin daha kalıcı olmasını sağlamaya çalışıyoruz. Bu nedenle 1. sınıf öğrencilerimizi portakal bahçesine götürdük ve orada toplama-çıkarma işlemini ağaç üzerindeki meyveleri toplayarak öğrettik. Öğrencilerimiz belki de bu dersi hayatları boyunca unutmayacaklardır.” diye konuştu.