Protokol Bayramlaşmasına Yoğun İlgi

Protokol Bayramlaşmasına Yoğun İlgi

Ramazan Bayramı dolayısıyla Kozan´da resmi bayramlaşma programı Özden Kültür Merkezinde gerçekleşti.

Programa Kozan Kaymakam´ı Avni Oral, Garnizon Komutanı Personel Binbaşı Çağlayan Bozkaya, Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk, Cumhuriyet Başsavcısı vekili Harun Çetinkaya, kurum müdürleri, siyasi partilerin temsilcileri, odalar ve meslek kuruluşları temsilcileri, mahalle muhtarları, kamu yararına çalışan dernekler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bayramların dargınlıkların son bulduğu günler olduğunu belirten Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi; ?Bayramlar Müslümanlar arasında ki dargınlıkların son bulduğu günlerdir. Zaten dinimizde küslük yoktur. İnsanlar birbirine sitem edebilir ama küslük ne Kozanlı´ya nede bizlere yakışmaz.  Eğer aramızda hala dargın ve birbirine küs olan varsa, mübarek bayram günü buna son verebilir. Zaten ülkemizde kavga çok, en azından bu özel günlerde kavgayı ve dargınlıkları bitirelim. Bu vesile siz değerli Kozanlı hemşerilerimin ve İslam Alemi´nin mübarek Ramazan bayramını tebrik eder, bu vatan için canlarını feda eden kahraman şehitlerimizi ve gazilerimize minnet ve şükranla anıyorum.?

Ramazan Bayramı´nın İslam Aleminde yaşanan sıkıntılardan kurtuluşa vesile olmasını dileyen Kozan Kaymakamı Avni Oral; ?Bayramlar dargınlıkların son bulduğu toplumun kaynaştığı önemli günlerdir. Bu günleri manevi huzur ve kardeşlik hukukunu gözeterek geçirmeliyiz. Cenab-ı Allah millet olarak bizlere nice Ramazan bayramlarına kavuşmak nasip etsin. Siz değerli Kozan halkının bayramını tebrik ediyor, şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum? dedi.

Program daha sonra İlçe Jandarma Komutanlığı, Devlet Hastanesi ve İlçe Emniyet Müdürlüğü ziyaretleri ile devam etti.  Devlet hastanesinde tedavi gören hastaları ziyaret eden Kaymakam Oral ve Belediye Başkanımız Musa ÖZtürk hastalara acil şifa dileyerek bayramlarını kutladı. Protokol üyeleri ilçe merkezinde ki programın ardından şehit komando çavuş Serdar Yeşilyurt´un Tavşantepe Mahallesinde yaşayan ailesini, şehit polis memuru Ercan Günay´ın Pekmezci mahallesinde ki ailesini ve şehit polis memuru Mehmet Oflaz´ın Bulduklu Mahallesinde ki ailelerine ziyaret gerçekleştirerek bayramlarını tebrik etti.