Anahtar Kelimeler: Ramazan pidesi yaktı

Ramazan pidesi cep yaktı

Ramazan pidesi cep yaktı

300 gram Ramazan pidesi 2,5 lira

Vatandaş duruma tepki gösterdi

Ramazan ayının girmesiyle birlikte Kozan´da fırıncılar Ramazan pidesi çıkarıyor. Ama ramazan pidesi cep yakacak. Ramazan boyunca 300 gramlık pide 2,5 liradan satılacak. Kozan Belediyesi´de 300 gramlık Ramazan pidesini 2 liraya satacak.

Kozan´da 300 gram Ramazan pidesinin 2,5 lira olması karşısında vatandaşların kafasında çeşitli soru işaretleri var. Bu soru işaretlerinin başında, ?Normal şartlarda 200 gram ekmek 1,25 kuruştan satılırken, 300 gram ekmek neden 2,5 lira oluyor? Daha aşağısında olması gerekmiyor mu? Ya da 300 gram yerine 400 gram ekmek çıkartılması gerekmiyor mu? diye kendi kendine soruyor.

Sorunun cevabını veren fırıncılar, ?Girdi fiyatlarımız fazla. Bizim de yapacak bir şeyimiz yok? dediler.

Yapılan bu uygulamaya vatandaşlar sesini çıkarsa da yapacak fazla bir şey yok gibi. Bir tarafta fırıncılar, ?girdi maliyetleri fazla? diyor,? diğer tarafta vatandaşlar, ?Benim alım gücüm yok kardeşim. 300 gram ekmek 2,5 lira olur mu?? diye isyan ediyor.

Ramazan sofralarının vazgeçilmezi Ramazan pidesi bu Ramazan´da cep yakacak. Her ne olursa olsun, milletin aklıyla, mantıyla dalga geçmek de kimseye yakışmaz.