Anahtar Kelimeler: Rögar hırsızları tutuklandı

Rögar hırsızları tutuklandı

Rögar hırsızları tutuklandı

Kozan’da kentin rögar kapağı ve mazgallarını çalan ve daha önceden bir çok hırsızlık suçu bulunan Ramazan B ve Ahmet K. hırsızlık şüphesi ile yakalanarak çıkarıldıkları mahkemece  tutuklandı.

Kozan’da geçtiğimiz günlerde kentin tüm rögar kapaklarını ve mazgallarının çalınması üzerine harekete çeken Kozan Cumhuriyet Başsavcılığı ve Kozan İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Ekipleri ile düzenlediği yakın takip sonucu ilçedeki demir mazgalları çalan iki şüpheliyi gözaltına aldı.  İlçede 228 Bin TL değerinde demir mazgalların çalınması üzerine harekete geçen Kozan İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Ekipleri yaptıkları sıkı takip sonucu iki kişi yakalanarak gözaltına alındı. Göz altına alınan şüpheliler Ramazan B. (26) ve Ahmet K.(27) bugün kozan adliyesine çıkarılırken çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak ceza evine gönderildi. 
Hırsızlar ilçede bir hafta içinde 50 kilogramlık her birinin 3 bin TL değerinde olan 16 yağmur suyu mazgalı, 3 Adet çanaklı mahallesinden,  22 adet Adana caddesinden ve 17 adet Kadirli caddesinden ve  3 adet Fehmi Özal Türkay caddesi olmak üzere  toplam 45 adet her biri 60 kilogram ve  4 bin TL değerinde olan rögar kapaklarını çalındığı tespit edildi. ASKİ ekipleri kapakların çalınması üzerine bir facianın önüne geçmek için bir haftadır nöbet tuttuklarını belirttiler. Hırsızların yakalanması ile birlikte Rahat bir nefes aldıklarını