Anahtar Kelimeler: Saadet Partisi araç

Saadet Partisi araç mı?

Saadet Partisi araç mı?

Saadet Partisi Kozan Belediye Başkan Adayı Kazım Özgan, AK Parti´yi yaptığı siyaset boyunca bir araç olarak kullandığını Tayyip Erdoğan´a diktatör göndermesi yaparak ifade etmişti. Kazım Özgan SP´yi de bir araç olarak görüyor olabilir mi?

Saadet Partisi Kozan Belediye Başkan Adayı Kazım Özgan, AK Parti´yi yaptığı siyaset boyunca bir araç olarak kullandığını Tayyip Erdoğan´a diktatör göndermesi yaparak ifade etmişti. Kazım Özgan SP´yi de bir araç olarak görüyor olabilir mi?

Saadet Partisi Kozan Belediye Başkan Adayı Kazım Özgan vatandaşlardan oy isterken neden Saadet Partisi´nin Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Muhammet Çelebi Keyhıdır´a oy istemiyor. ?Büyükşehirde kime oy verirseniz verin? ifadesini kullanıyor.

Kazım Özgan, Belediye Başkanlığı makamına gelene kadar ?Saadet Partisi´ni bir araç olarak mı kullanıyor? sorusunu akla getiriyor. Saadet Partisi´nin Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Muhammet Çelebi Keyhıdır. Diğer parti belediye başkan adayları kendi partilerinin veya ittifaklarının büyükşehir belediye başkan adayı için seçim sahalarında oy istiyor. Ancak, Kazım Özgan ne hikmettir ki, Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Muhammet Çelebi Keyhıdır için oy istemiyor da, ?ADANA´DA KİME OY VERİRSENİZ VERİN? diyerek sadece ama sadece kendisine ve kendi meclis üyelerine oy kullanılmasını talep ediyor.

Kazım Özgan´ın seçim alanlarında bu şekilde konuşması ?Saadet Partisi´ni Belediye Başkanlığı makamına gidene kadar bir araç olarak kullanıyor? söylentilerine neden oluyor. Kazım Özgan miting alanlarında neden böyle bir cümle kullanıyor? Kazım Özgan Ağlıboğaz Mahallesi´nde yaptığı mahalle açık hava toplantısında aynen şu ifadelere yer veriyor:

?Büyükşehirde siz kimi istiyorsanız onu seçin. Biz sizden iki şey için oy istiyoruz. Birincisi belediye meclis üyeleri için sizden oy istiyorum. Pusulada 1´inci sırada. İkincide belediye başkanlığına istiyorum. Adayı benim. Kabine girdiğinizde vicdanınızla baş başa kalın. Diğer adayları gözünüzün önüne getirin? ifadelerini kullandı.

Peki Kazım Özgan Saadet Partisi´nin Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Muhammet Çelebi Keyhıdır için neden oy istemiyor?

Bir davada ?inanç? olmazsa başarı elde etmek çok zordur. Saadet Partisi´nin Kozan Belediye Başkan Adayı Kazım Özgan, Muhammet Çelebi Keyhıdır´ın Adana´da Büyükşehir Belediye Başkanı seçileceğine inanmıyor mu? Yoksa, Saadet Partisi´ni kendisine bir araç olarak, bir aşama olarak gösterip Belediye Başkanı seçildiğinde Saadet Partisi´ni tanımayacak mı? Bu iki ihtimalde Kazım Özgan´ın 31 Mart yerel seçimlerine doğru giderken yaptığı yanlışları ortaya koyuyor. Kazım Özgan´ın bu söylemi uzun süre konuşulacak gibi. Sadece kendisini düşünen kendinden başkasını düşünmeyen belediye başkan adayı İmajını yaratan Kazım Özgan, bu söylemleri ile Saadet tabanından da büyük tepki görecek gibi.