Anahtar Kelimeler: Sakal

Saç Sakal 25 TL

Saç Sakal 25 TL

İlçemizde 15 TL ye yapılan saç sakal tıraşlarına %75 oranında zam yapılarak, saç sakal tıraşı 25 TL ye yapılmaya başlandı.

K.Ekspres- Yeni tarifeden berberler memnuniyet duyarken vatandaşlar tepki gösterdi.

4 yıldan buyana Kozan Berberler ve Kuaförler Odasına bağlı berberler sakal tıraşını 5 TL ye, saç tıraşını ise 10 TL ye yapıyorlardı.

Adana Esnaf Odaları Birliğinden 4 yılın ardından yeni tarife alan Kozan Berberler ve Kuaförler Odası tıraş fiyatlarına ortalama olarak %75 oranında zam aldı.

İlçede faaliyetlerini sürdüren birçok berber, yapılan fiyat değişikliğinden memnuniyet duyarken, yeni tarifeden haberdar olan vatandaş ise, çok büyük zam yorumlarında bulundular./resimler/2017-3/4/1645365204098.jpg

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Kozan Kuaförler ve Berberler Odası Başkanı Zahide Azgın yapılan yeni fiyat uygulamasının makul bir seviyede olduğunu söyledi.

Azgın ? 4 yıldan buyana aynı fiyatlar ile hizmet veren berberlerimize dağıtılan yeni tarifeler makul tarifelerdir. Berberlerimizi önümüzdeki 4 bilemediniz 5 yıl daha bu fiyatlar üzerinden hizmet verecekler.

Bu fiyatlar sadece Kozan´da geçerli olan fiyatlar değil, Adana da ve ilçelerinde geçerli olan fiyatlar. Almış olduğumuz kararlarımız birlik tarafından onaylanmaktadır.

Bu bir geçiş sürecidir. Elbette fiyatları beğenmeyenler olacaktır. Oysa 4 yıl önce 300 TL Bağkur ödeyen berberin Bağkur´u şuan 600 TL, 4 yılda Bağkur´a gelen % 100 zammı da göz önüne alarak eleştirilmelidir. ? dedi.

Öte yandan tıraş olmalarının ardından yeni fiyatlar ile açıklama yapan vatandaşlar ise ? Adeta şoke olduk. Sakal tıraşı 5 TL den 10 TL ye çıkmış, bu nasıl bir zam oranı % 100 de çok yüksek, bu fiyatların tekrar gözden geçirilmesi gerekiyor.? Dedi.

Yeni tarifeler ile birlikte berberlerin verdiği hizmetlerin fiyatları şu şekilde oluştu.

Saç sakal tıraşı 25 TL, saç tıraşı 20 TL, çocuk tıraşı 15 TL, sakal tıraşı 10 TL, saç boyama 50 TL, damat tıraşı 100 TL, evlere gidiş tıraş 50 TL, kompres 10 TL, saç yıkama 5 TL, sir ağda 10 TL, maske 10 TL, masaj 10 TL, buhar 10 TL olarak düzenlendi.