Sağlam : ?Bu güne kadar 610 bin lira bağış toplandı?

Sağlam : ?Bu güne kadar 610 bin lira bağış toplandı?

Kozanspor Kulüp Başkanı Yusuf Sağlam ve yönetim kurulu üyeleri basın mensupları ile bir araya geldi. Toplantıda, kulüp binasında yapılan çalışmalar, kulübün bütçesi ve yeni sezon ile ilgili olarak hedefler açıklandı.

Kozanspor Kulüp Başkanı Yusuf Sağlam, kulübü devraldıkları günden bu yana yönetim kurulu üyelerinin ve vatandaşların desteğiyle 610.000 TL bağış toplandığını, toplanan bağışlarla futbolcuların alacaklarının ödendiğini ve kulüp için harcandığını ifade etti.

Mayıs ayı sonunda yapılan olağanüstü kongre ile yeniden yapılanma sürecine giren Kozanspor, sivil yönetimi ile 2019-2020 sezonu için hazırlıklarını sürdürüyor. Kozanspor kulüp binasında basın mensupları ile bir araya gelen Kulüp Başkanı Yusuf Sağlam ve yönetim kurulu üyeleri, bugüne kadar yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Başkan Yusuf Sağlam, kulüpte alacağı olan futbolcuların %80 oranında borçlarının ödendiğini, geriye kalan kısmının ise yasal yollarla ödeneceğini belirtti. Sağlam; ?Bizde hiç kimsenin alacağı kalmayacak? ifadesini kullandı. Ayrıca, kulüp çalışmalarına büyük destek verdiğini ifade ettiği Adana Milletvekili Tamer Dağlı´ya da teşekkür etti. Sağlam, Kozanspor´u seven, Kozan´ı seven herkesten destek beklediklerini de sözlerine ekledi.

Bugüne kadar 22 transferin gerçekleştiğine dikkat çekilen toplantıda, bir futbolcu ile daha görüşme sağlanacağını, bunun için ise çalışmaların devam ettiği kaydedildi. Kozanspor takımının Afyon´da kampta olduğu, kamp çalışmalarının yoğun bir şekilde devam ettiğide belirtildi.

Kulüp yeni yönetim oluştuktan sonra baştan aşağı değişti. Kulüp binası yeniden dizayn edildi. Futbolcuların daha iyi koşullarda yaşayabilmesi için her türlü yenilik yapıldı.

Kulübün belediyeden 166 bin lira alacağı var

Toplantıda, olağanüstü kongrenin ardından belediyeden ayrılan kulübün, Kozan Belediyesi´nden 166 bin lira alacağının olduğu kaydedildi. Ayrıca, belediye ekmek fırınında çalışan bir aracın ise Kozanspor´a ait olmasından dolayı, belediyeden alındığı da belirtildi.

?Alt takımlara sahip çıkarız?

Kulüp Başkanı Yusuf Sağlam, olağanüstü kongrenin ardından alt takımların faaliyetlerine devam edebilmesi için çalışmalar yapıldığını ifade etti. Kozan Belediyesi´nin bazı altyapılara sahip çıkacağını kaydeden Yusuf Sağlam, ?Sahip çıkmazsa biz sahip çıkarız? dedi.

?Her konuda şeffafız?

Yönetim şeffaf bir şekilde çalışmalarını sürdürdüklerine dikkat çekerek, ?Bugüne kadar yaptığımız bütün harcamalarımızı herkes görebilir, bizden isteyebilir? ifadeleri kullanıldı. Kozan´ın markası olan Kozanspor´u, şeffaf bir şekilde  yönettiklerini vurguladılar.

?Zor bir süreç bizi bekliyor?

Kozanspor yönetimi, sivilleşme oluşumunun ardından kendilerini zor günler beklediğini ifade ettiler. Biz, bunu başarırsak insanlar; ?Evet, bu iş böyle de olabiliyormuş? diyebilmeli. Kulüp, bu zorlu süreci fedakârca çalışarak aşacaklarını ifade ediyor.

?Her maçta 3.000 TL zarar ediyoruz?

Kozanspor´un kendine ait bir stadyumu olmadığından dolayı, Kozan İsmet Atlı Şehir Stadyumu, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü´nden her maç için ayrı ayrı kiralanıyor. Bunun bedelinin geçtiğimiz yıllarda tüm masraflarıyla birlikte 7.000 lira civarında olduğunu kaydeden kulüp yönetimi, ?3-4 bin lira gelirimiz oluyor. Bunu da bu giderlere harcıyoruz. Geriye kalan 3.000 lira ise kulüp kasasından zarar olarak çıkıyor. Bunun için özellikle iç saha maçlarında, bütün taraftarların bilet alarak Kozanspor´a destek olması gerekiyor. Bu desteklerle bizler masrafsız bir şekilde maçlarımızı oynayabileceğiz. Aksi takdirde her maç için ortalama 3 bin lira zarara uğrayabiliriz? ifadeleri kullanıldı.

Kozanspor kulüp başkanı Yusuf Sağlam ve kulüp yönetimi basın mensupları ile bugüne kadar yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Kendini Kozanlı hisseden, Kozan sevdalısı bütün yurttaşların bu takıma sahip çıkması gerekiyor. Belki de milyarlarca lira para harcanarak reklam kampanyası yapmak yerine, bir marka olmuş Türkiye´nin dört bir tarafında Kozan´ı en iyi şekilde temsil eden Kozanspor´a 7´den 70´e herkesin sahip çıkması gerekiyor. Bu sahip çıkma gerek maçlara giderek tezahürat yapmakla, gerekse çok küçük de olsa bağışlar yaparak maddi anlamda destek olmakla yapılabilir. Verilecek her türlü maddi ve manevi destek Kozanspor´un önünü açacak. ?Başka Kozanspor yok, başka Kozan yok? Bunu herkesin iyi bilmesi gerekiyor. Sadece bir kişinin değil, herkesin kucakladığı bir Kozanspor için hep birlikte taşın altına elimizi koymalıyız.

/resimler/2019-8/5/1306571568390.jpg