Anahtar Kelimeler: “SAĞLIĞIN HAREKET

“SAĞLIĞIN İÇİN HAREKET ET”

“SAĞLIĞIN İÇİN HAREKET ET”

Kozan'da,”Sağlık İçin Hareket Et Günü” etkinlikleri kapsamında, Karacaoğlan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi  organizatörlüğünde sağlıklı yaşam yürüyüş farkındalık etkinliği gerçekleştirildi.

Fiziksel aktivitenin yararları konusunda toplum bilincini oluşturmak, iyi uygulamalara dikkat çekmek, sağlıklı davranışları ve yaşam tarzlarını teşvik etmek amacıyla Dünya Sağlık Örgütü tarafından 10 Mayıs günü “Sağlık İçin Hareket Et Günü” olarak ilan edildi. Kozan İlçe Sağlık Merkezi ile birlikte Karacaoğlan Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından organize edilen sağlıklı yaşam için farkındalık yaratmak amacıyla yürüyüş etkinliği gerçekleştirildi.

Şehit Hüseyin Soydan Caddesi üzerinde gerçekleştirilen yürüyüşe; Kozan İlçe Milli Eğitim Müdürü Gazi Keleş ile birlikte, öğretmenler, öğrenciler ve sporcular katıldı.

Karacaoğlan Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Elmas Arıkan; "Ben Hasta ve Yaşlı Bakım Bölümü öğrencisiyim. “Sağlığın İçin Adım At” projemiz kapsamında, çok yararlı işler yaptık. Yaptığımız yürüyüş farkındalığının herkes için çok önemli olduğuna inanıyorum. Evlerde yaşlılarımızı ziyaret ederek sağlık sorunları hakkında bilgi aldık ve çözüm ürettik. Yaptığımız bu tür etkinliklerin bize özel yaşamımızda çok önemli katkıları oluyor” ifadelerini kullandı.

Fizyoterapist Zehra Güneş; " Toplum bilincini geliştirmek ve fiziksel aktivitelerin alanlarını geliştirmek amacıyla, toplumu fiziksel aktiviteye yönlendirmek için bu yürüyüş farkındalığı yapılmıştır. Bu kapsamda, beraber ortak 2 proje yürüttüğümüz Karacaoğlan Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerimiz bu etkinliğe katılmıştır   dedi.

Karacaoğlan Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yaşlı Bakım Alanı öğretmeni Fatma Beklen ise; "İlçe sağlık müdürlüğü ile yürüttüğümüz 2 projemiz bulunuyor. Birincisi “Sağlığa Adım At” projesi. Diğeri ise, “Yaşlı Nesil Genç Nesil El Ele Gönül Gönüle” projesidir. İki projeyi de yürütmekten gerçekten gurur duydum. Çünkü, öğrencilerim çok mutlu. İlçe Sağlık Müdürlüğü personellerinden destek aldığım için de ayrıca mutluyum. Derslerimize ilk başladığımızda dahi solunum egzersizi yapıyoruz ki, akciğer kapasitelerini daha da arttıyoruz. Öğrencilerimden güzel geri dönüşler alıyorum. Spor salonuna yazılan öğrencilerim, “daha yeni yürüyüş yapmaya başladım” diyen öğrencilerim, “Haftanın 3-4 günü yürüyüş yapıyorum öğretmenim” şeklinde geri dönüşler alıyorum. Gerçekten gurur verici proje. Diğer projemize gelecek olursak, “Yaşlı Nesil Genç Nesil El Ele Gönül Gönüle” projemiz. Ziyaret ettiğimiz yaşlılarda farklı problemler tespit  ettik. Bu şekilde öğrencilerimizin bilinçli birer nesil olarak gelişmesini sağlıyoruz” ifadelerini kullandı.

şehit Hüseyin Soydan Caddesi üzerinde yapılan yürüyüş farkındalığı etkinliği vatandaşlar tarafından da büyük beğeni topladı.