Sağlık Bakanlığı helikopteri prematüre bebekleri yaşatmak için havalandı 

Sağlık Bakanlığı helikopteri prematüre bebekleri yaşatmak için havalandı 

Kozan'da 5. kez anne olma heyecanı yaşayan ve ikiz bebekleri 28 haftalık dünyaya gelen Emine Derviş’in prematüre ve RDS (Respiratuar Distress Sendromu) yaşayan bebekleri yaşatmak için sağlık bakanlığı harekete geçti.

Kozan Devlet hastanesinde dünyaya gelen ikiz prematüre Derviş bebekler için yeni doğan yoğun bakımda ilk müdahalelerinin ve kontrollerinin yapılmasının ardından 28 haftalık dünyaya gelen bebeklerin akciğerlerinin gelişmemesi  ile RDS(Respiratuar Distress Sendromu) yaşaması nedeni ile Sağlık Bakanlığı hava ambulansı ile ikiz bebekler Adana şehir hastanesine kaldırıldı. 
Bebeklerin birinin durumu ağır olması nedeni ile hava ambulansının Kozan şehir stadyumuna iniş yaparak prematüre olan bebeği Adana şehir hastanesine ulaştırırken ikizlerden diğeri kara yolu ile ambulansla Adana’ya götürüldü.  
Kozan devlet Hastanesinde Kadın Doğum Uzmanı Doktor İbrahim Kaya tarafından doğum yaptırılan annenin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilirken Çocuk Doktoru Büşra Koçali bebeklerin hayata tutunması için seferber oldu. Bebeklerde RDS(Respiratuar Distress Sendromu) hastalığı olduğundan Adana şehir hastanesine sevk edilirken tüm ölümle yaşam arasındaki mücadelede dakikalar ile yarışan doktorlar 20 dakikada bebeklerin sevkini hava ve kara ambulansı ile gerçekleştirdi.