?Sağlıklı yaşıyoruz kanserden korunuyoruz?

?Sağlıklı yaşıyoruz kanserden korunuyoruz?

İlçe merkezinde bulunan ilkokulda başlatılan proje kapsamında kadınlar meme kanseri kontrolünden geçiriliyor.

/resimler/2018-1/13/1643590894805.jpg

K.Ekspres- Toki Şehit Suat Ocak İlkokulu tarafından başlatılan ? Sağlıklı yaşıyorum kanserden korunuyorum? projesi kapsamında öncelikli olarak Şehit Suat Ocak İlkokulunda eğitim gören öğrencilerin velileri ve mahalle sakinlerine uygulandı. Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından tahsis edilen gezici Mobil Sağlık Tırı içerisinde bulunan mamografi cihazı ile risk altında bulunan 40 ile 65 yaş arasındaki bayanlarda meme kanseri taraması gerçekleştiriliyor.

Proje kapsamında kırsal kesimde yaşayan bayanları el ile teşhis uygulamasını net olarak bilmediklerini kaydeden Proje Koordinatörü Sınıf Öğretmeni Güldane Özcan Durur ? Okulumuz kırsalda bulunan bir okul, buradaki velilerimizin ve yaşayan insanlarımızın bu hizmeti almaları çok basit bir durum değildi. Bu hizmeti kolayca alabilmelerini sağlamak amacı ile projemi ilk olarak Okul Müdürümüz Gürcan Gülten ile paylaştım. Kendileri projemize destek oldular. Daha sonra gerekli izinlerin ardından bölgede ilk olarak Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Gezici Mobil Sağlık Tırını okulumuza davet ettik. Sağ olsunlar kendileri de projemize destek vererek, 40 ile 65 yaş aralığında bulunan bayanlarımızın meme kanseri teşhislerini yapıyorlar. Projemizi hayata geçirmiş olmaktan daha çok bölgemiz insanının bu sağlık hizmetine ulaştığından dolayı çok mutluyum. Bizlere desteğini esirgemeyen okul idarecilerimiz, ilçe milli eğitim müdürlüğümüz ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ile sağlık dairesi ailesine çok teşekkür ediyorum? dedi.

Proje ile ilgili olarak kısa bir açıklama yapan Gezici Mobil Sağlık Tırı Sorumlusu Nilay Yetiz ? Adana Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Sözlü Bey´in talimatları doğrultusunda 3 yıl önce sağlık dairesi başkanlığımıza kazandırılan Mobil Sağlık Tır´ı içerisinde bulunan Mamografi cihazı ile 40 ile 65 yaş aralığında bulunan bayanlarımız hiçbir ağrı hissetmeden meme kanseri kontrollerini yapıyoruz. 2017 yılı içerisinde toplam 528 bayanı kontrol ettik bunlardan 9 tanesinde meme kanseri görüldü.

Bu gün ise bu bölgede yaşayan kadınlarımıza hizmet veriyoruz. Bu kontrollerin de ışığında tansiyon ölçümü ve şeker ölçümleri de hiçbir ücret talep edilmeksizin gerçekleştiriyoruz.? dedi.

Proje kapsamında toplam 100 kadının meme kanseri kontrolünden geçirileceği öğrenilirken, testten geçirilen kadınlar okul idaresi koordinatör öğretmen ve öğrenciler Mobil Sağlık Tırının önünde hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Mobil Sağlık Tırının 12 ile 19 Ocak tarihleri arasında ilçede bulunacağı öğrenildi.