Şahadetinin 6. yıldönümünde unutulmadı

Şahadetinin 6. yıldönümünde unutulmadı

24 Kasım'da gerçekleşen anma programıyla, şehit polis memuru Arda Can'ın ölüm yıl dönümü ve adının verildiği okulda anlam dolu bir gün yaşandı.

Programa katılanlar, duygusal anlar ve anlamlı konuşmalarla şehit Arda Can'ı andılar. Arda Can'ın öğrencisi Bedirhan Tilki, duygularını dile getirerek, Arda Can'ı çok iyi bir öğretmeni olarak tanımladı ve onunla çekildiği bir fotoğrafla özel bir plaket hazırlattığını paylaştı. "Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun" dileğinde bulunarak Arda Hocası'nı özlemle andı.

Şehit polis memuru Arda Can'ın lisedeki edebiyat öğretmeni Oğuz Şengel, duygu dolu anılarını paylaştı. Arda'nın, kendisi için değerli bir öğrenci olduğunu ve eşi Derya Can'la lise yıllarında sınıf arkadaşı olduklarını belirtti. Şengel, Arda Can'ın adının atanmış olduğu okula her gidişinde duygusal anlar yaşadığını dile getirerek, "Mekanı cennet olsun" dedi.

Programa katılan Kozan Kaymakamı Bahattin Alp Arslanköylü ise duygularını şu sözlerle ifade etti: "Bu tür programlar, şehitlerimize ve gazilerimize olan minnetimizi ifade etmek adına son derece önemli. Arda Can şehidimiz, bu vatan için canını veren kahramanlardan biriydi. Bugün burada onu ve diğer kahramanları minnetle anıyoruz."

Kozan Kaymakamı Bahattin Alp Arslanköylü, şehit polis memuru Arda Can'ın annesi Dilek Hanım'a ve eşi Derya Hanım'a çiçek takdiminde bulundu. Düzenlenen programa; Kozan Kaymakamı Bahattin Alp arslanköylü, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, kurum müdürleri, daire amirleri, siyasi parti ilçe başkanları, STK temsilcileri, dernek başkanları, oda başkanları, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler, şehit aileleri, gaziler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kur'an-ı Kerim'in okunmasıyla başlayan program, duygu dolu konuşmalar ve anlamlı anmalarla sona erdi.

Şehit polis memuru Arda Can, 8 Haziran 2017 tarihinde Adana İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Büro Amirliğinde görevli iken kullandığı motosikletin ticari taksiyle çarpışması sonucu ağır yaralanmış ve yaklaşık 5 ay hastanede tedavi gördükten sonra 24 Kasım 2017 tarihinde şehit olmuştu. Arda Can, evli ve bir çocuk babasıydı. Polis memuru olmadan önce öğretmenlik yapmıştı.