Şahbazoğlu çiftçilerin sorunlarını aktardı

Şahbazoğlu çiftçilerin sorunlarını aktardı

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Teknik Müşavirleri Sibel Şerifoğlu ve Hatice Çakır çiftçilerin sorunlarını yerinde dinlemek için Kozan'a geldiler.

 

 

Türkiye Ziraat Odaları Birliği, çiftçilerin sorunlarının yerinde tespiti amacıyla teknik müşavirlerini sahaya göndererek sorunların yerinde incelenmesi çalışmasını gerçekleştiriyor. Bu kapsamda, Türkiye Ziraat Odaları Birliği Teknik Müşaviri Hatice Çakır ve Sibel Şerifoğlu beraberinde Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan ile birlikte Kozan Ziraat Odası Başkanı Mehmet Şahbazoğlu’nu makamında ziyaret ettiler. Ziyarette, çiftçilerin sorunlarını da dinleyen Çakır ve Şerifoğlu çiftçilerin sorunlarını not alarak birlik başkanına ileteceklerini ifade ettiler.

Çiftçiler, özellikle son yıllarda girdi maliyetlerinin artması ile birlikte, birçok sorunla karşı karşıya kaldıklarını ifade ederek, desteklemeler konusunda yeterli çalışmaların yapılmadığına dikkat çektiler. Destekleme, üretim, ihracat gibi birçok konuda bazı sorunları dile getiren çiftçiler, bu sorunların çözülmesi için Çakır ve Şerifoğlu’ndan sorunları üst mercilere iletmeleri için destek istediler.

Kozan Ziraat Odası Başkanı Mehmet Şahbaz oğlu’nu ziyaret ettikten sonra Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam’ıda makamında ziyaret ettiler. Gerçekleşen ziyarete heyet ile birlikte, Kozan Ziraat Odası Başkanı Mehmet Şahbazoğlu, Kozan Muhtarlar Derneği Başkanı Salim Açıkgöz, bazı çiftçi ve muhtarlar katıldı. Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam’ı ziyaret eden teknik müşavirler Birlik Başkanı Şemsi Bayraktar’ın selamlarını ilettiler.

Kozan ve çevresinde Ziraat Odası’nı ilgilendiren sorunların çözümü noktasında bir dizi ziyaret gerçekleştirdiklerini ifade eden Hatice Çakır ve Sibel Şerifoğlu, Gürçam’dan, yaşanan sorunlar hakkında bilgi aldılar.

Kaymakam Şafak Gürçam; “Kozan tarıma dayalı bir ekonomi sistemine sahip ilçedir. Tarımın her türlüsünün en iyi şekilde desteklenmesini istiyorum. 600 bin dönüm arazimiz bulunuyor. Bu da ciddi bir rakamdır. Çiftçiye verilen her türlü desteğin daha da arttırılmasını istiyorum” dedi. Gürçam, kendisini ziyaret eden heyete teşekkür etti. Yaşanan sorunların kısa süre içerisinde çözülmesini temenni etti.

Ziraat Odaları Birliği Teknik Müşaviri Hatice Çakır ve Sibel Şerifoğlu beraberindeki Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan ile birlikte temaslarını tamamladıktan sonra ilçeden ayrıldılar.

Aynı şekilde diğer ilçelerde de sorunlar birebir dinlenerek çözüm bulunması yönünde çalışmalar yapılacak.