Şahbazoğlu'ndan çağrı, ‘Emekli çiftçilere destek’

Şahbazoğlu

Şahbazoğlu, emekli maaşı alan çiftçilerin çalışma yasağı nedeniyle 5 bin lira ödeme hakkından mahrum kalmalarının tarım sektöründeki ekonomik zorlukları artırdığını belirterek, emekli çiftçilere destek çağrısında bulundu.

 

 

Kozan Ziraat Odası Başkanı Yüksel Şahbazoğlu, emekli çiftçilerin yaşadığı mağduriyetin giderilmesi için bir çağrıda bulundu. Şahbazoğlu, 7464 sayılı Kanun kapsamında emekli maaşı bağlanan çiftçilerin, devam eden çalışma yasağı nedeniyle bir defaya mahsus 5 bin lira ödeme hakkından yararlanamamasının, tarım sektöründeki emekçilerin ekonomik sıkıntılarını artırdığına vurgu yaptı.

"Emekli olan çiftçilerimiz emekli olduktan sonra tarlalarını bahçelerini satmıyor. Çoğu, emekli maaşlarıyla birlikte tarlalarından, bahçelerinden gelen ek gelirle ayakta durmaya çalışıyor. Son zamanlarda artan girdi maliyetleriyle kazançları minimuma inen veya zarar eden çiftçilerimiz, bu uygulamadan muaf tutulmalıdır" şeklinde konuşan Şahbazoğlu, bu durumun tarım sektörünü olumsuz etkileyebileceği uyarısında bulundu.

TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar'ın da vurguladığı gibi, 5 bin liralık ödemenin çoğu çiftçi için yeterli olacağını belirten Şahbazoğlu, "Başta emekli çiftçilerimiz olmak üzere, çalışarak ve üreterek ülkemize katkı sağlamaya devam eden tüm emeklilere 5 bin lira ödeme yapılmalıdır" ifadelerini kullandı.

Bu çağrı ile emekli çiftçilerin ekonomik zorluklarına çözüm arayışı vurgulanırken, tarım sektörünün stratejik önemi ve emek veren çiftçilerin sürdürülebilirliği ön planda tutuldu.