Şahin Özer; ?Basın bir milletin ortak sesidir?

Şahin Özer; ?Basın bir milletin ortak sesidir?

Ceyhan Gazeteciler Cemiyeti aynı zamanda CRT Medya Yönetim Kurulu Başkanı, deneyimli Gazeteci Şahin Özer gazetemizi ziyaret etti.

Ceyhan Gazeteciler Cemiyeti aynı zamanda CRT Medya Yönetim Kurulu Başkanı, deneyimli Gazeteci Şahin Özer gazetemizi ziyaret etti.

Şahin Özer´i gazetemiz idari binasında kabul eden gazetemiz imtiyaz sahibi Araştırmacı Gazeteci Yazar Hüseyin Erciyes ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Özer ziyaret esnasında yaptığı açıklamada ? Anadolu basını her geçen gün kan kaybetmektedir. Yerel televizyonlarımız adeta batmıştır. Haftalık olarak yayın yapan gazetelerin birçoğu haftada bir gün dahi baskı paralarını bulamaz hale gelmişlerdir. Günlük yayın yapan gazetelerimiz her gün değişen basın ilan yasası ile birlikte adeta derede boğulmaktadırlar. Torba yasasının içerisinde çıkarılmak istenen icra ilanlarının mali gazetelerde yayınlanma zorunluluğunun kaldırılmak istenmesi mali gazetelerin yok olmasındaki en büyük etken olacaktır.

Buradan yetkili makamlara bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Bu madde torba yasasından kesinlikle çıkartılmalıdır. Yerel basın susar ise bir millet susar? diyen Şahin Özer Kozan Ekspres Gazetesinin yıllardan buyana bölgenin önde gelen gazetelerinden olduğuna dikkat çekerek, ? Kozan Ekspres Gazetesi İmtiyaz Sahibi değerli dostum ve meslektaşım Hüseyin Erciyes ve ekibini kutluyorum? dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren gazetemiz İmtiyaz Sahibi Erciyes ise yaptığı açıklamada ? Yerel basının gücü her geçen gün biraz daha zayıflamaktadır. Basın ilan hakkı bulunan gazetelerimiz maliyetlerini karşılayamaz hale gelmiştir. Torba yasası içerisinde bulunan icra ilanlarında iptal edilmesi demek bizlerin bitişi demektir. Bizlere her platformda destek veren ve sorunlarımızı dile getiren Ceyhan Gazeteciler Cemiyeti Başkanımız Sayın Şahin Özer´e çok teşekkür ediyorum. Kendisi ile yıllara dayanan bir dostluğa sahibiz. Kendisine çok teşekkür ediyorum? dedi.

Özer´in ziyareti esnasında Otağ TV Genel Yayın Yönetmeni Levent Açıkgöz´de Özer ve Erciyes´e eşlik etti.