Anahtar Kelimeler: Sahip çıkabildiğimiz kadar!!!

Sahip çıkabildiğimiz bu kadar!!!

Sahip çıkabildiğimiz bu kadar!!!

Medeniyetler şehri Kozan’ın tarihi değerleri her geçen gün biraz daha kaybolmaya devam ediyor. Birçok medeniyete ev sahipliği yapmış Kozan'ın tarihi değerleri bir bütün olarak ele alındığında, Türkiye'nin birçok yerinde olmayan tarihi güzelliklerin orta

Binlerce yıl öncesine dayanan tarihi ve bünyesinde barındırdığı medeniyetlerin izleri ile gelecek kuşaklara ışık tutan tarih kenti Kozan'da maalesef değerlere yeterince sahip çıkılmıyor. Yapılan birkaç konak, sokak iyileştirilmesinin yanında tarihi yapılarla ilgili olarak herhangi bir adım atılmış değil. Sadece belediyenin veya valiliğin bütçesi ile restorasyonu yapılamayacak olan bu tarihi değerlere, Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesindeki bütün kurumların sahip çıkması gerekiyor.

Kozan yukarıdan bakıldığında açık müze gibi tarih kokuyor. kalkınmada birlik ve beraberliğin sağlanamadığı Kozan’da maalesef tarih turizmi de bu şekilde geri planda bırakılıyor. Bütün siyasetçiler, “rotasını tarih turizmine çevirmiş Kozan” olarak nitelendirdiği açık müze Kozan’ı maalesef seçimden sonra unutarak bir daha akıllarına dahi getirmiyorlar. Yurtiçinden ve yurtdışından turistleri ağırlayan Türkiye' deki bazı tarihi şehirler tarih turizmi açısından hem ülke ekonomisine, hem de kendi şehir ekonomilerine büyük katkı sağlıyorlar.

Tarihi konaklar, evler, hanlar, kaleler, sokaklar… maalesef bakımsızlıktan ayakta durmaya tegati kalmamış bir fotoğraf karesi olarak karşımıza çıkıyor. Duvarları yıkılmış, dışarıdan baktığımızda “biz bu kadar mı sahip çıkabiliyoruz” dediğiniz tarihi değerlerimiz maalesef göz göre göre kayboluyor. Konu Kozan'ın gelişmesi olduğunda birlik ve beraberlikten bahseden siyasetçiler ve bürokratlar, sadece sözde değil özde birlik ve beraberlik yaparak Kozan'ın tarih, kültür ve ekonomik alanda gelişmesi için adımlar atması gerekiyor. Gazeteciler önünde; “Biz beraber olacağız, Biz Kozan’ı Kozan yapacağız” diyenler maalesef sesleri kısılmış bir vaziyette Kozan’ı dışarıdan seyretmeye devam ediyorlar.

Kozan tarihi, kültürü, doğası, insanı ve medeniyetlere ev sahipliği yapmış eşsiz kentlerden bir tanesidir. Vatandaş olarak da değerini içinde yaşadığımız için bilemediğimiz tarihi değerlerimizi, dışarıdan gelenler “Siz tarihinize bu kadarmı sahip çıkıyorsunuz” diye eleştiriyorlar. Bu utanılacak bir konudur. Neden söz konusu vatan ve millet olduğunda yan yana gelemiyoruz? Neden birbirimizi kazıklamaktan, fesatlıktan başka hiçbir şey düşünemiyoruz. Bu ayıp hepinizin.