SAHTE EVRAK İLE MERMİ TİCARETİ KOZAN´I SARDI

SAHTE EVRAK İLE MERMİ TİCARETİ KOZAN´I SARDI

Aralarında işadamları, daire müdürleri, emekli polislerin ve muhtarlarında bulunduğu silah ruhsatı olan onlarca kişinin adına Mardin Kızıltepe´den, sahte imza ve mühür kullanılarak evrakta tahrifle mermi alındığı anlaşıldı.

2012 yılına kadar Kozan İlçe Emniyet Müdürlüğünde görev yapan bir polis memurunun da aralarında bulunduğu iddia edilen bir şebeke tarafından organize edilen mermi ticareti yaptıkları iddia edildi.

Kozan Emniyet Müdürlüğü´nde görevli bir polis memurunun da içerisinde olduğu ve 2012 yılında ortaya çıkan sahte evrakla mermi alımı davasının Mardin Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yürütüldüğü ve adına sahte evrak düzenlenen Kozanlı tanınmış birçok kişinin de isminin geçtiği olayla ilgili Kozan Ağır Ceza Mahkemesinde ifade verdikleri ve mağdur oldukları için davacı oldukları öğrenildi.

Davacı Kozanlı mağdur işadamları: ?Sahte evraklarla her birimizin adına 200 adet, kimisinin adına 400 adet mermi alınmış. Ne tuhaftır ki bu evrakları düzenleyen kişinin hala devlette memurluğuna devam ettiğini duyuyoruz. Şebekeler ortaya çıksın, cezalarını alsınlar? şeklinde konuştular.

Bu arada Kızıltepe Cumhuriyet Başsavcılığı´nca yürütülen dosyayla ilgili Kızıltepe Sulh Ceza Hâkimliği´ nin 05.12.2014 tarihli arama ve el koyma kararıyla mermi satın alma belgeleri, fatura koçanları idari soruşturma dosyası ve soruşturma izni kararı, şüpheli ifade tutanakları, adli sicil kayıtları vb. incelemeleri yaptığı öğrenildi.