Anahtar Kelimeler: Sahte paraya dikkat

Sahte paraya dikkat!!!

Sahte paraya dikkat!!!

Kurban Bayramı´nın yaklaştığı şu günlerde Kozan İlçe Emniyet Müdürlüğü´de harekete geçti. Hayvan pazarlarında sahte para olaylarına karşı polis vatandaşları tek tek uyarıyor.

Kurban Bayramı´na sayılı günler kala  hayvan pazarındaki hareketlilikte yavaş yavaş artmaya başladı. Kozan İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği´ne bağlı ekipler, hayvan pazarında broşürler dağıtarak vatandaşları sahte para konusunda uyardı.

Toplum Destekli Polisler sahte para olaylarına karşı hayvan pazarında sosyal deney de gerçekleştirdi. Polis memurlarının belirlediği bir vatandaş alıcı kılığında hayvan almak istedi. Pazarlık bittikten sonra alıcı satıcıya 300 TL´si sahte 1.200 TL para verdi. Alıcı parayı kontrol etmeden aldı. Yaşanan alışverişin ardından polis memurları satıcıyı sahte para aldığı konusunda uyarınca şaşkınlığını koruyamadı.

Polis memurları bu tür olayların yaşanmaması için paraların mutlak suretle tek tek kontrol edilmesi gerektiğini anlattılar. Hayvan pazarında bulunan satıcılar, polis memurlarının gerçekleştirdiği bu uygulamadan dolayı memnun olduklarını dile getirerek, sahte para ve dolandırıcılık konularında daha dikkatli olacaklarını ifade ettiler.